Slovenskí futbalisti viedli v Podgorici o dva góly, domáci v nadstavenom čase vyrovnali z penalty

Futbal Šport

17.11.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia remizovala vo štvrtkovom prípravnom medzištátnom zápase v Podgorici s domácim výberom Čiernej Hory 2:2 (1:0). Slováci viedli 2:0 gólmi Dávida Hancka a Juraja Kucku, domáci vyrovnali dvoma zásahmi skúseného Stefana Saviča z Atlética Madrid.

Taliansky tréner Francesco Calzona tak nedosiahol na slovenskej lavičke triumf ani v treťom vystúpení, v septembri viedol Slovákov v Lige národov pri domácej prehre s Azerbajdžanom 1:2 a pri remíze s Bielorusmi 1:1. Slováci v deviatom stretnutí v kalendárnom roku 2022 dosiahli druhú remízu.

Z víťazstva sa tešili len trikrát, v príprave zdolali Fínov 2:0 a v LN si poradili s Bielorusmi 1:0 aj výberom Azerbajdžanu 1:0. Rozlúčku s rokom 2022 absolvujú Slováci v nedeľu 20. novembra o 13.30 h v Bratislave duelom proti reprezentácii Čile, ktorý bude rozlúčkou s najcennejším dresom pre stredopoliara Mareka Hamšíka.

Prípravný medzištátny zápas

Podgorica (Č. Hora)

Čierna Hora – Slovensko 2:2 (0:1)

Góly: 77. a 90.+ Savič – 15. Hancko, 47. Kucka, ŽK: 45.+ Lončar, 45.+ Vešovič, 88. Bakič – 18. D. Ďuriš, 61. Kucka, 87. Zreľák, 90.+ Zreľák, 90.+ Škriniar, ČK: 90.+ Zreľák (SR) po druhej ŽK, rozhodovali: Peljto – Beljo. Lazič (všetci Bos. a Herc.)

Zostavy:
Čierna Hora: Carevič – Vešovič (58. Bakič), Savič, Šipčič, Radunovič – Marušič, Lončar (70. Vukčevič), Jankovič (70. Savičevič), Jovovič (46. Camaj) – Krstovič (90.+ Tomaševič), Mugoša (46. Erakovič)
Slovensko: Dúbravka – Vallo (40. Pekarík), Šatka, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (83. Bénes) – Bero (84. Regáli), Boženík (83. Zreľák), D. Ďuriš (45.+ Suslov)

I. polčas

V prvom polčase síce mali Slováci častejšie loptu na svojich kopačkách, no domáci futbalisti zahrávali až deväť rohových kopov.

Ani jeden z nich sa neskončil gólom, ten dosiahli po štvrťhodine hry slovenskí reprezentanti – na center Stanislav Lobotku si nabehol Juraj Kucka, loptu posunul naprieč bránkový územím na voľného Dávida Hancka a ten hlavou nemal problém skórovať – 0:1.

Obranca Hancko neskôr zachránil pri šanci súpera, keď loptu vykopol z bránkovej čiary. Negatívom prvého polčasu boli dve vynútené striedania v slovenskom výbere, z ihriska museli pre zranenia odísť krajný obranca Kristián Vallo aj útočník Dávid Ďuriš.

II. polčas

Druhýkrát sa menilo skóre hneď po zmene strán, keď v 47. minúte po rohu Ondreja Dudu sa lopta dostala cez Róberta Boženíka až ku Kuckovi a ten delovkou zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 0:2.

Po hodine hry sa skvelým zákrokom prezentoval brankár Martin Dúbravka, ktorý zlikvidoval príležitosť striedajúceho Novicu Erakoviča. Domáci sa dočkali v 77. minúte, keď stopér Stefan Savič po rohovom kope hlavou usmernil loptu za Dúbravku – 1:2.

V 86. minúte mohli Čiernohorci vyrovnať, ale Dušan Bakič trafil žrď a dorážku Dritona Camaja zneškodnil Milan Škriniar. Záver patril domácim futbalistom, ktorí si vypracovali niekoľko šancí a napokon aj vyrovnali.

V poslednej minúte nadstaveného času hlavný arbiter z Bosny a Hercegoviny nariadil pre čiernohorských hráčov pokutový kop za hru rukou v „šestnástke“ a dvakrát napomínal žltou kartou striedajúceho Adama Zreľáka, ktorý putoval predčasne pod sprchy. Z „bieleho bodu“ sa nemýlil opäť domáci kapitán Savič a vyrovnal na konečných 2:2.

Viac k témam: Liga národov, Prípravný medzištátny zápas, Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí futbalisti viedli v Podgorici o dva góly, domáci v nadstavenom čase vyrovnali z penalty © SITA Všetky práva vyhradené.