Slovenské kajakárky získali bronz na majstrovstvách sveta v Čunove, zlato si vybojovali Britky

Ostatné športy Šport

22.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko vybojovalo medailu hneď v prvej súťaži na majstrovstvách sveta v slalome a šprinte na divokej vode v bratislavskom Čunove. Je bronzová a postarala sa o ňu hliadka kajakárok v 3x K1 v zložení Eliška Mintálová, Jana Dukátová a Soňa Stanovská.

V konkurencii deviatich tímov Slovenky zaostali o 6,46 s za víťazným družstvom Veľkej Británie. Striebro berú Češky, ktoré mali v cieli o jednu sekundu a jednu stotinu lepší čas ako Slovenky. Slovinky na štvrtom mieste zasa dosiahli o 51 stotín horší výsledný čas ako trio Sloveniek.

Nevyhli sa dvom chybám

Slovenské reprezentantky sa na trati s osemnástimi bránkami predstavili ako piate v poradí ešte pred najväčšími favoritkami. Nevyhli sa dvom chybám na tretej a desiatej bránke a pripísali si tam po dve trestné sekundy. Aj tak im v cieli patrila priebežná prvá pozícia, z ktorej ich neskôr odsunuli Češky a Britky.

Víťazné trio Veľkej Británie pádlovalo v zložení Kimberley Woodsová, Fiona Pennieová a Mallory Franklinová. Bronz v súťaži hliadok má veľkú cenu aj pre Janu Dukátovú, ktorá sa na MS v Čunove lúči s dlhoročnou úspešnou kariérou.

Zbierku medailí môžu zlepšiť

Pohľad do historických štatistík vraví, že Slovensko si vo svojom parádnom športovom odvetví – vodnom slalome – vybojovalo medailu s poradovým číslom 61 na majstrovstvách sveta. Aktualizovaná slovenská bilancia má podobu: 25 zlatých – 18 strieborných – 18 bronzových medailí.

Túto zbierku môžu slovenskí vodní slalomári výrazne vylepšiť ešte počas stredy, keďže v Areáli vodných športov Divoká voda v Čunove sú na programe súťaže hliadok aj v zostávajúcich troch tímových súťažiach – 3x K1 muži, 3x C1 muži a 3x C1 ženy.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v rýchlostnej kanoistike
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské kajakárky získali bronz na majstrovstvách sveta v Čunove, zlato si vybojovali Britky © SITA Všetky práva vyhradené.