Slovan získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých viedol kouč Weiss starší

Futbal Šport

17.6.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava v súlade s očakávaniam získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých tam v minulosti viedol nový kouč „belasých“ Vladimír Weiss st.

Účastník 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2021/2022 angažoval 33-ročného obrancu Gurama Kashiu a 35-ročného stredopoliara Jabu Kankavu, referuje o tom oficiálny web klubu. Obaja futbalisti podpísali zmluvy na jednu sezónu.

„Dokopy majú viac než dvesto štartov na medzinárodnej úrovni. Prvé letné posily prinesú cenné skúsenosti a môžu belasým okamžite pomôcť v pohárovej Európe. Obaja prichádzajú do Slovana rozohraní, v jarnej časti pravidelne nastupovali za svoje kluby. Už dnes sa naplno zapoja do prípravy s mužstvom,“ uvádza sa na webe skslovan.com.

„Týmto hráčom plne dôverujem. Obaja majú na konte takmer sto štartov v reprezentácii, v Gruzínsku ma podržali. Sú starší, ale majú obrovské skúsenosti, ktoré budeme potrebovať. Práve preto prišli. Mali by byť s nami už na dnešnom večernom tréningu,“ povedal hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Kashia prichádza do Slovana z gruzínskeho Lokomotivu Tbilisi, Kankava naposledy pôsobil vo Francúzsku v druholigovom Valenciennes. Stopér Kashia v minulosti pôsobil aj v Holandsku (Arnhem), aj v zámorskej MLS (San Jose Earthquakes). Defenzívny stredopoliar Kankava na klubovej úrovni hral v najvyššej francúzskej, ruskej či ukrajinskej lige.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan získal do svojho kádra dvoch reprezentantov Gruzínska, ktorých viedol kouč Weiss starší © SITA Všetky práva vyhradené.