Slavko Goluža po štyri a pol roku končí na lavičke Tatrana Prešov, tím povedie Radoslav Antl

Ostatné športy Šport

19.12.2021 (Webnoviny.sk) – Slavko Goluža odkoučoval v sobotu v Topoľčanoch svoj posledný zápas na lavičke slovenského hádzanárskeho tímu Tatran Prešov.

Ako referuje web slovakhandball.sk, majiteľ klubu Miloslav Chmeliar sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu s chorvátskym kormidelníkom, ktorý v metropole Šariša strávil štyri a pol roka. Golužov kontrakt s Prešovčanmi sa tak skončí k 31. decembru.

Novým koučom A-mužstva Tatrana bude niekdajší úspešný hráč tohto klubu a dlhoročný slovenský reprezentant Radoslav Antl.

Tomu však ešte chýba najvyššia trénerská licencia, preto bude jeho pravou rukou mládežnícky tréner Tatrana Marek Gernát.

„Rozhodol som sa dať príležitosť mladému trénerovi. Keď popredný bundesligový klub Füchse Berlín vedie 27-ročný Jaron Siewert, prečo by trénerom Tatrana nemohol byť 43-ročný Antl. Hrával za náš klub, je to srdciar a verím, že pod jeho vedením sa vrátime k rýchlej dynamickej hádzanej, akú sme predvádzali v čase jeho hráčskej éry. Nudná, pomalá a neatraktívna hádzaná, akú sme ukazovali v uplynulých sezónach, nemohla nikoho uspokojiť. Chcem sa na našich zápasoch opäť baviť a nie trápiť sa,“ povedal Chmeliar pre sobotňajšie vydanie denníka Šport.

Zdroj: Webnoviny.sk – Slavko Goluža po štyri a pol roku končí na lavičke Tatrana Prešov, tím povedie Radoslav Antl © SITA Všetky práva vyhradené.