Slafkovský a Nemec sa v zámorí presadia, pretože sú talentovaní a pracovití, v rebríčku experta sa nestratili

Hokej Šport

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský púta zo Slovákov v zámorí v tejto sezóne najväčšiu pozornosť, keď hráva za Montreal Canadiens v NHL a je úradujúca jednotka draftu nováčikov.

Podľa experta Coreyho Pronmana z magazínu The Athletic ukazuje to, čo na ňom odborníci vyzdvihovali pred samotným draftom, ale potrebuje ešte čas na rozvoj. Obranca Šimon Nemec sa podľa neho tiež časom presadí v Severnej Amerike.

V rebríčku je aj Kňažko

Pronman zostavil rebríček 154 najlepších hráčov do 23 rokov, ktorých draftovali kluby z NHL od roku 2018 a pôsobia v zámorí. Slafkovského zaradil na 16. miesto, Nemca na 40. pozíciu a ďalšieho slovenského obrancu Samuela Kňažka na 143. priečku.

Nemca draftoval vlani tím New Jersey Devils z druhého miesta, no hráva za Uticu Comets v AHL. Kňažka si vybral Columbus Blue Jackets v roku 2020 zo 78. pozície a momentálne pôsobí v Clevelande Monsters (AHL).

Nemec hráva veľa

„Slafkovského nováčikovská sezóna má svoje vzostupy aj pády. Stále ukazuje to, čo sa vám na ňom páčilo pred draftom. Nie je veľa hráčov s takou kombináciou rýchlosti, veľkosti a talentu. Raz z neho môže byť veľmi produktívny hráč v NHL. Najskôr sa však musí zistiť, ako podávať vyrovnané výkony proti mužom. Myslím si, že na to príde. Je dostatočne talentovaný a nemá problémy s pracovnou morálkou, no môže to nejaký čas trvať,“ zhodnotil expert 18-ročného Košičana, ktorý odohral v tomto ročníku 39 zápasov so ziskom 10 bodov (4+6).

„Nemec hráva v tejto sezóne v AHL veľa minút na 18-ročného obrancu. Po ofenzívnej stránke sa hneď nepresadil, ale ešte je mladý a bude produktívnejší. Je taký bystrý, talentovaný, pohyblivý a pracovitý, že časom z neho bude aj v Severnej Amerike taký excelentný hráč aký bol v Európe,“ myslí si Pronman o Šimonovi Nemcovi. V doterajších 30 dueloch tejto sezóny nazbieral 18-ročný rodák z Liptovského Mikuláša 15 bodov (4+11).

Viac k témam: AHL, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský a Nemec sa v zámorí presadia, pretože sú talentovaní a pracovití, v rebríčku experta sa nestratili © SITA Všetky práva vyhradené.