Skvelý Metelka získal na MS v dráhovej paracyklistike ďalšie dve zlaté medaily

Cyklistika Šport

3.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant Jozef Metelka má za sebou mimoriadne úspešné majstrovstvá sveta v dráhovej paracyklistike.

Celkovo získal štyri cenné kovy

Svoje skvelé vystúpenie v kanadskom Miltone v kategórii C4 zakončil v nedeľu zlatými medailami v scratchi aj v omniu.

Celkovo si v Mattamy National Cycling Centre vybojoval tri zlaté a jednu striebornú medailu. Slovensko sa jeho zásluhou stalo šiestou najúspešnejšou krajinou v medailovej bilancii. Viac zlatých získali iba Číňania, Briti, Francúzi, Austrálčania a Španieli.

V scratchi, čiže pretekoch na 15 km a 60 kôl, Metelka triumfoval pred Američanom Jasonom Macomom a Rusom Sergejom Pudovom.

Najlepší svetový šampionát

Práve scratchom sa uzavrela súťaž všestrannosti v omniu, v ktorej slovenský reprezentant v štyroch disciplínach nazbieral 158 bodov a vybojoval si tretie zlato na MS pred Macomom (140 bodov) a Rumunom Carlom-Eduardom Novakom (138).

Tridsaťtriročný rodák z Piešťan Metelka, ktorý sa dlhodobo pripravuje pod vedením anglického trénera Kyleigha Mannersa, začal úspechmi na MS v Miltone súťažnú prípravu na paralympijské hry v Tokiu, kde bude obhajovať dve zlaté medaily a jednu striebornú medailu z Ria de Janeiro 2016.

„Tímová práca znamená splnené sny. Máme za sebou najlepší svetový šampionát a to ešte len začíname tento rok,“ napísal Metelka na svojej facebookovej prezentácii nad spoločnými fotografiami s trénerom Mannersom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: majstrovstvá sveta (MS) v dráhovej paracyklistike
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelý Metelka získal na MS v dráhovej paracyklistike ďalšie dve zlaté medaily © SITA Všetky práva vyhradené.