Skvelá Paulína Fialková získala druhé miesto v stíhacích pretekoch v Ruhpoldingu

Ostatné športy Šport

19.1.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v biatlone Paulína Fialková sa v desiatych individuálnych pretekoch tejto sezóny dočkala prvého pódiového umiestnenia. V nedeľňajších stíhacích pretekoch na 10 km v nemeckom Ruhpoldingu 27-ročná rodáčka z Brezna finišovala na skvelom druhom mieste, keď ju zdolala iba suverénna nórska víťazka Tiril Eckhoffová. Zaostala za ňou o 46,3 s.

Tretia skončila Švédka Hanna Öbergová. Druhá zo sestier Fialková Ivona bola v cieli až na 54. mieste so siedmimi chybami na strelnici.

V najlepšej trojke

Paulína Fialková v Ruhpoldingu už v stredajších rýchlostných pretekoch útočila na vyrovnanie najlepšieho umiestnenia v aktuálnej sezóne – štvrté miesto zo šprintu v rakúskom Hochfilzene. Napokon skončila piata a pred nedeľňajšou stíhačkou mala dobrú východiskovú pozíciu.

Na prvej streľbe v ľahu zverenkyňa Anny Murínovej a Martina Bajčičáka netrafila jeden z terčíkov, ale zostala na piatej pozícii. Druhú streľbu v ľahu a prvú v stoji zvládla bez chyby a zrazu sa zaradila medzi tri najlepšie, keďže Talianka Dorothea Wiererová nezvládla svoje snaženie na strelnici a mala až tri chyby.

V poslednej streľbe v stoji P. Fialková raz chybila, ale rovnako na tom bola aj Švédka Öbergová, ktorá s ňou bojovala o druhé miesto za suverénkou sezóny Eckhoffovou. V poslednom kilometri Slovenka ušla Švédke v stúpaní a vykročila v ústrety druhému miestu. V hodnotení stíhacích pretekov v SP sa P. Fialková posunula už na tretie miesto.

Polepšila si aj Fialková

Eckhoffová dosiahla v hustom snežení šieste víťazstvo v tejto sezóne, čiže rovnaký počet ako mala na konte pred začiatkom tohto súťažného ročníka. Suverénna líderka Svetového pohára zároveň dominovala vo všetkých troch stíhacích pretekoch v tejto sezóne.

Fotogaléria: Paulína Fialková

Historicky vo Svetovom pohári si polepšila aj Paulína Fialková, ktorá po štvrtý raz v kariére skončila na druhom mieste. Na konte má aj štyri tretie priečky.

„Musela som bojovať a koncentrovať sa na seba v hustom snežení. Pred poslednou streľbou som vedela, že ak to zvládnem, bude z toho víťazstvo,“ uviedla Tiril Eckhoffová v prvom televíznom rozhovore.

Svetový pohár 2019/2020 v biatlone – 6. kolo

Ruhpolding (Nem.)

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Tiril Eckhoffová (Nór.) 34:08,7 min (1), 2. Paulína Fialková (SR) +46,3 s (2), 3. Hanna Öbergová +55,1 (2), 4. Johanna Skottheimová +57,3 (1), 5. Linn Perssonová (všetky Švéd.) +1:02,6 (1), 5. Denise Herrmannová (Nem.) +1:11,8 (3),… 54. Ivona Fialková (SR) +5:05,7 (7)

Viac k témam: biatlon, Svetový pohár v biatlone
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Paulína Fialková získala druhé miesto v stíhacích pretekoch v Ruhpoldingu © SITA Všetky práva vyhradené.