Škriniar mal pozitívny test na koronavírus, v zápase proti Írsku bude chýbať

Futbal Šport

8.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi vo štvrtkovom súboji semifinále baráže v boji o budúcoročné majstrovstvá Európy aj bez Milana Škriniara, stopérovi talianskeho Interu Miláno totiž diagnostikovali koronavírus. Správu o tom priniesol web talianskeho denníka Gazzetta dello Sport.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) o tejto situácii zatiaľ neinformoval, v stredu však priniesol správu negatívnych testoch hráčov aj realizačného tímu s potrebou opakovaného testu u jedného z hráčov, keďže jeho výsledok bol nejednoznačný.

Lobotka nepricestoval

V stredu podvečer na tlačovej konferencii pred duelom proti výberu Írska tréner Pavel Hapal uviedol: „Nebudem hovoriť meno, v tejto chvíli čakáme na výsledok. Ideme normálne podľa zabehnutého predzápasového harmonogramu, po tlačovej konferencii bude predzápasový tréning.“

Proti Írom hrať nebude ani stredopoliar Stanislav Lobotka. V jeho tíme SSC Neapol sa totiž vyskytlo ochorenie COVID-19 a futbalista ani nepricestoval na Slovensko, hoci sa o to slovenská strana usilovala.

Klub prestal komunikovať

„Robili sme maximum, potom však taliansky klub prestal komunikovať. Asi nerozhodol len Neapol, ale aj niekto z hygieny. Je to zvláštne, lebo reprezentanti z Juventusu mohli odcestovať a pripojiť sa k svojim národným tímom. Rozdiel je asi v regióne a v rozhodnutí toho správneho človeka, no myslím si, že meter by mal byť rovnaký. Stano bol trikrát testovaný s negatívnym výsledkom, musíme teda urobiť všetko pre to, aby sme ho nahradili,“ poznamenal Hapal podľa oficiálneho webu SFZ.

Slováci na bratislavskom NFŠ nastúpia proti Írom a len triumf ich udrží v hre o Euro. V prípade štvrtkového úspechu narazia Slováci 12. novembra vo finále baráže na lepšieho zo zápasu Bosna a Hercegovina – Severné Írsko, hrať sa bude na pôde súpera.

Viac k témam: Koronavírus, Majstrovstvá Európy vo futbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Škriniar mal pozitívny test na koronavírus, v zápase proti Írsku bude chýbať © SITA Všetky práva vyhradené.