Schmiedlová sa na turnaji v Monterrey postarala o senzáciu, vyradila bývalú svetovú jednotku

Šport Tenis

3.3.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa v prvom kole dvojhry na turnaji WTA v mexickom Monterrey postarala o prekvapenie. Poradila si s Američankou Venus Williamsovou v troch setoch 4:6, 6:3, 6:2. Zápas trval 2:29 h a 199. hráčka rebríčka WTA Schmiedlová odvrátila 8 z 13 brejkbalov bývalej svetovej jednotky a momentálne 65. tenistky sveta V. Williamsovej.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Košíc si proti sedemnásobnej grandslamovej šampiónke vo dvojhre pripísala už druhé víťazstvo v treťom vzájomnom dueli. Po prvý raz ju zdolala ešte na Roland Garros 2014, vtedy takisto zápas otočila po prehranom prvom sete.

„Je to jedno z najväčších víťazstiev v mojej kariére. Som veľmi šťastná, že sa to stalo práve tu v Monterrey. Prišla som sem z kvalifikácie a som vďačná, že som si mohla zahrať proti takej skvelej hráčke, akou je Venus. Začala som s veľkým rešpektom, čo sa dalo očakávať. Potrebovala som získať trochu viac sebavedomia a pokoja. Na konci prvého setu som už začala hrať lepšie. Nemala som ľahkú minulú sezónu, ani začiatok tohto roka, takže som vďačná za každé víťazstvo,“ cituje slovenskú tenistku web WTA.

Úspešná kvalifikantka v Monterrey na tretí pokus prešla cez brány prvého kola a v osemfinále ju čaká premožiteľka jej krajanky Kristíny Kučovej a nasadená deviatka podujatia Marie Bouzková z Česka. Naopak, 39-ročná Venus Williamsová prehĺbila svoju výsledkovú krízu a prehrala siedmy z ostatných ôsmich duelov.

Monterrey – dvojhra žien – 1. kolo

pondelok

Anna Karolína Schmiedlová (SR) – Venus Williamsová (USA) 4:6, 6:3, 6:2

Slovenka mala hneď v úvodnom geme zápasu brejkbal, ale nedokázala ho využiť. Od stavu 1:1 prevzala iniciatívu do svojich rúk staršia zo sestier Williamsových, keď sa zaskvela šnúrou štyroch gemov po sebe.

Hrdinka nedávneho stretnutia Pohára federácie medzi Slovenskom a Veľkou Britániou následne ešte dokázala znížiť skóre na 4:5 z jej pohľadu, ale v desiatom geme si tretíkrát neudržala svoje podanie.

Aj v druhom sete bolo podanie skôr nevýhodou ako výhodou. Až v šiestich z deviatich gemov sa hráčky dostali na príjme k brejkbalom, ale v dôležitých chvíľach mala prevahu Schmiedlová. Často si pomáhala prvým servisom, čo bolo kľúčom k triumfu 6:3 v druhom sete.

V tom treťom získala Slovenka na servise 67% loptičiek, rýchlo si vypracovala náskok 4:0 a komfortné vedenie si bez väčších problémov udržala. Poslednýkrát Schmiedlová zaťala päsť po víťaznom forhendovom údere po čiare a mohla sa tešiť z cenného víťazstva.

Viac k témam: Monterrey, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Schmiedlová sa na turnaji v Monterrey postarala o senzáciu, vyradila bývalú svetovú jednotku © SITA Všetky práva vyhradené.