Šatan oznámil mená hráčov, ktorí sa pripoja k národnému tímu, Slovákov čakajú ešte dva prípravné zápasy

Hokej Šport

30.4.2023 (SITA.sk) – V utorok sa k slovenskej hokejovej reprezentácii pripoja obranca Mislav Rosandič aj útočníci Miloš Kelemen a Libor Hudáček.

Po dvoch tohtotýždňových prípravných dueloch proti Nemcom (3:4 v Žiline a 3:4 po predĺžení v Trenčíne) o tom informoval generálny manažér národného tímu a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

Výsledky s Nemcami netešia

„Tréneri sa ešte diskutujú, koho sa to dotkne. A možno prídu ešte ďalší,“ poznamenal. Rosandič končil klubovú sezónu v českej extralige v Hradci Králové, Hudáček v majstrovskom Třinci a Kelemen pôsobil v zámorí.

„Výsledky s Nemcami nás netešia. Tá hra bola väčšinou dobrá. V každom zápase boli individuálne chyby, ktoré nás stáli výsledok. Tréneri s hráčmi budú na tom pracovať, aby sa zlepšili. Niektorí hráči mali dlhšiu prestávku a niektorí možno ešte nie sú v späť v hernej forme, chyby pramenia niekedy z toho,“ zhodnotil Šatan po sobotňajšom súboji v Trenčíne.

S brankármi ešte počkajú

„Situácia s brankármi nie je jasná. Myslím si, že v ďalších dueloch ešte dostane šancu Škorvánek a zatiaľ neviem, kto ďalší. Myslím si, že toto rozhodnutie si tréneri odložia na budúci týždeň, kto s nami pôjde na majstrovstvá sveta,“ prezradil ďalej Šatan. Vedenie národného tímu zatiaľ neinformovalo, kto reprezentáciu opustí.

Počas nasledujúceho týždňa Slováci absolvujú záverečné dve stretnutia pred MS, ich súpermi budú Rakúšania. Vo štvrtok sa s nimi stretnú v Kapfenbergu a generálka na svetový šampionát bude v sobotu 6. mája v Trenčíne.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2023, Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk – Šatan oznámil mená hráčov, ktorí sa pripoja k národnému tímu, Slovákov čakajú ešte dva prípravné zápasy © SITA Všetky práva vyhradené.