Saganovci nedeokončili preteky Paríž-Nice, ich tímový kolega sa stal celkovým víťazom

Cyklistika Šport

14.3.2020 (Webnoviny.sk) – Nemec Maximilian Schachmann z tímu Bora-Hansgrohe sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Paríž-Nice, ktoré sú zaradené do prestížneho seriálu WorldTour. Stačilo mu na to aj šieste miesto v sobotňajšej 7. etape so štartom v Nice a cieľom v stredisku La Colmiane, ktorá merala 166,5 km. Schachmann triumfoval pred Belgičanom Tiesjom Benootom z tímu Sunweb, jeho náskok však klesol na 18 sekúnd.

Benoot totiž finišoval druhý s odstupom 46 sekúnd za víťazom sobotňajšej etapy Nairom Quintanom z Kolumbie (Arkéa Samsic). Nemec s vypätím všetkých síl prišiel do cieľa šiesty 12 sekúnd za Benootom. Tretí v sobotu skončil domáci miláčik Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Do cieľa napokon neprišiel ani jeden z dvoch Slovákov – bratia Juraj a Peter Saganovci sa v sobotu podieľali na pomoci Schachmannovi, potom však rovnako ako ďalších 24 jazdcov odstúpili z pretekov. Celkovo do cieľa sobotňajšej etapy prišlo len 34 jazdcov. Ostatní odstúpili počas pretekov vrátane soboty. Pôvodne sa vo Francúzsku malo jazdiť až do nedele, no organizátori sa rozhodli nedeľu v uliciach Nice zrušiť v dôsledku pandémie koronavísu COVID-19.

Schachmann ovládol celkovú klasifikáciu, no v bodovacej súťaži napokon prepustil prvú priečku Benootovi. Peter Sagan figuroval v tomto hodnotení na 3. miesto, no z podujatia odstúpil a nefiguruje v poradí.

Paríž – Nice 2020

sobota

7. etapa (Nice – Valdeblore La Colmiane, 166,5 km): 1. Nairo Quintana (Kol.) Arkéa Samsic 4:27:01 h, 2. Tiesj Benoot (Belg.) Sunweb +46 s, 3. Thibaut Pinot (Fr.) Groupama-FDJ, 4. Sergio Higuita (Kol.) EF Pro Cycling, 5. Vincenzo Nibali (Tal.) Trek-Segafredo – všetci +56, 6. Maximilian Schachmann (Nem.) Bora-Hansgrohe +58… Peter Sagan, Juraj Sagan (obaja SR) obaja Bora-Hansgrohe nedokončili

Konečné poradie po 7. etape: 1. Maximilian Schachmann (Nem.) Bora-Hansgrohe 27:14:23 h, 2. Tiesj Benoot (Belg.) Sunweb +18 s, 3. Sergio Higuita (Kol.) EF Pro Cycling +59

Bodovacia súťaž: 1. Tiesj Benoot (Belg.) Sunweb 43 bodov, 2. Maximilian Schachmann (Nem.) 38

Viac k témam: Paríž-Nice
Zdroj: Webnoviny.sk – Saganovci nedeokončili preteky Paríž-Nice, ich tímový kolega sa stal celkovým víťazom © SITA Všetky práva vyhradené.