Rýchlokorčuliarka Sáblíková sa počas tréningu zranila. Jej účasť na ZOH v Pekingu nie je ohrozená

Krasokorčuľovanie Šport

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Elitná česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková mesiac pred začiatkom ZOH 2022 utrpela počas tréningového pádu nepríjemnú reznú ranu na stehne, ktoré by ju však nemalo pripraviť o štart v čínskom Pekingu. Skúsená 34-ročná rodáčka z Nového Mesta na Morave však príde o účasť na tohtotýždňových majstrovstvách Európy v holandskom Heerenveene. Incident sa stal počas sústredenia v Taliansku.

„Na ľade v Collalbe som šla trojstovku a mala kolíziu. V zákrute som sa dostala z vnútornej malej dráhy do veľkej, kde som následne spadla a nestihla sa pretočiť. Narazila som nohami do mantinelu, kde sa mi pravá noha zasekla do látky, ktorou je mantinel potiahnutý. Druhú nohu som si prisadla a porezala sa na vnútornej strane stehna,“ opísala Sáblíková udalosť podľa webu isport.blesk.cz.

Zverenka trénera Petra Nováka krátky čas strávila v nemocnici. „Mala som šťastie v nešťastí. Neporanila som si žiadnu šľachu, žiadny sval, je to len kožná a podkožná záležitosť. Našťastie to nebude tak hrozné,“ priznala športovkyňa. Teraz si však musí dávať pozor na stehy, ktorými jej ranu zašili.

ZOH 2022 v čínskom Pekingu sa začnú 4. februára. „Nie je to príjemné, keďže o mesiac je olympiáda. Prvé, čo mi prebehlo hlavou, keď som zistila, že som sa porezala, bolo, že je to v háji, že sa mi niečo stalo. Každý tréning, zvlášť pred olympiádou, je platený zlatom, pretože každý športovec sa chce čo najlepšie pripraviť. A tie posledné dni sú aj mentálne náročné kvôli tomu, že sa olympiáda blíži,“ priznala držiteľka šiestich olympijských medailí (3-2-1), 30 cenných kovov z MS (21-8-1) a dvanástich z ME (5-3-4).

Viac k témam: Rýchlokorčuľovanie, Trening, ZOH 2022 v Pekingu, Zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rýchlokorčuliarka Sáblíková sa počas tréningu zranila. Jej účasť na ZOH v Pekingu nie je ohrozená © SITA Všetky práva vyhradené.