Ruský Avangard Omsk čelí problémom s koronavírusom, potvrdili už 20 pozitívne testovaných

Hokej Šport

21.7.2020 (Webnoviny.sk) – Ruský hokejový klub Avangard Omsk môže mať veľký problém. Tradičný účastník Kontinentálnej hokejovej ligy ohlásil dve desiatky hráčov aj členov realizačného tímu s pozitívnym testom na koronavírus. Všetci sa ocitli v povinnej karanténe, väčšina zatiaľ bez príznakov.

Klub, ktorého posilou sa stal nedávno český útočník Jiří Sekáč, zatiaľ zrušil pravidelné tréningové jednotky a tiež účasť na turnaji  v dejisku ZOH 2014. Ten sa uskutoční začiatkom augusta za účasti SKA Petrohrad, Lokomotivu Moskva, olympijského výberu Ruska a domáceho HK Soči.

Viac o téme: Koronavírus

„Od začiatku tréningového kempu sme pravidelne testovali našich hráčov a členov klubu. Aktuálne sme boli upozornení, že väčšia skupina z nich mala test s pozitívnym výsledkom. Museli sme ich izolovať a prerušiť prípravu. Rovnako uskutočníme ďalšie testy pre tých hráčov, ktorí dosiaľ boli negatívni,“ uviedol generálny manažér Avangardu Omsk Alexej Volkov.

„Veľmi sme sa tešili na turnaj do Soči, ktoré má krásny ľadový palác a skvelé podmienky pre hokej. Nechceme však ohroziť ďalších ľudí, lebo našou prioritou je bezpečnosť hráčov a pokračovanie v tréningovom procese. Veríme, že fanúšikovia aj organizátori chápu situáciu, do akej sme sa dostali,“ doplnil Volkov.

Omsk nie je jediný klub KHL, kde momentálne šarapatí koronavírus. Pozitívny test mali nedávno aj trinásti hráči či členovia zázemia Spartaka Moskva, kde hráva aj slovenský brankár Július Hudáček.

Viac k témam: hokejový klub, karanténa, KHL Kontinentálna hokejová liga, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Rusku, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský Avangard Omsk čelí problémom s koronavírusom, potvrdili už 20 pozitívne testovaných © SITA Všetky práva vyhradené.