Rozhodcovia prehliadli Ronaldov víťazný gól, lopta bola niekoľko centimetrov za bránkovou čiarou (video)

Futbal Šport

28.3.2021 (Webnoviny.sk) – Nahnevaný Cristiano Ronaldo si strhol kapitánsku pásku a odhodil ju nabok, keď znechutene odchádzal z hracej plochy belehradského štadióna po remíze Portugalska v Srbsku 2:2.

Niekoľko sekúnd predtým rozhodcovia prehliadli regulárny zásah CR7, ktorý mohol znamenať víťazstvo úradujúcich európskych šampiónov.

Christiano Ronaldo schytal aj žltú kartu

Najjagavejšia hviezda Portugalska bola blízko k 103. reprezentačnému gólu. V nadstavenom čase nasmerovala loptu do bránky, no arbitri si nevšimli, že domáci obranca Stefan Mitrovič, inak bývalý obranca Artmedie Petržalka, ju vykopol už spoza bránkovej čiary.

A ešte za to, že si Ronaldo dovolil protestovať, dostal od nepozorného „muža s píšťalkou“, Holanďana Dannyho Makkelieho, žltú kartu.

„Byť kapitánom portugalského mužstva je pre mňa česť a jedno z najväčších privilégií môjho života. Pre svoju krajinu vždy zo seba vydám všetko a nikdy sa to nezmení. Je však ťažké zvládnuť chvíle, keď cítime, že sa ubližuje celému národu. Zdvihneme však hlavy a budeme čeliť ďalšej výzve,“ napísal 36-ročný zakončovateľ na Instagrame.

Portugalčania prišli o trojbodový náskok

Portugalčania mohli mať na 1. mieste v skupine trojbodový náskok pred Srbmi, takto majú zhodne s nimi po štyri body. K pozápasovým polemikám ohľadne neuznania Ronaldovho zásahu však nemuselo prísť, keby zverenci trénera Fernanda Santosa nepremrhali prvopolčasové dvojgólové vedenie.

„Vyzeralo to, že náročná úloha bola splnená, ale v druhom polčase Srbi zmenili systém, rýchlo znížili a potom aj vyrovnali. Mali sme zápas rozhodnúť tretím gólom,“ povedal Diogo Jota, strelec oboch portugalských gólov.

Viac k témam: gól
Zdroj: Webnoviny.sk – Rozhodcovia prehliadli Ronaldov víťazný gól, lopta bola niekoľko centimetrov za bránkovou čiarou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.