Rory Sabbatini sa stal prvým slovenským víťazom turnaja PGA Tour

Ostatné športy Šport

16.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant Rory Sabbatini a americký golfista Kevin Tway sa stali víťazmi turnaja QBE Shootout, ktorý bol súčasťou prestížnej PGA Tour.

Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov triumfovali s bilanciou 31 úderov pod par ihriska a náskokom dvoch rán pred najbližšími prenasledovateľmi – Jasonom Kokrakom a J. T. Postonom.

Juhoafrický rodák Sabbatini je vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Výborné záverečné kolo

Sabbatini s Twayom sa držali na líderskej pozícii už pred finálovým tretím kolom. V nedeľu však predviedli najlepší výkon spomedzi všetkých dvanástich dvojíc na turnaji, keď potrebovali na absolvovanie 18 jamiek iba 60 úderov.

„Záverečné kolo bolo hlavne o Roryho výkone. Hral neuveriteľne na jamkách šesť až desať. Ja som sa len snažil hrať svoj golf a chcel som, aby nebol pod tlakom, pretože hral výborne,“ pochválil svojho kolegu Tway.

Prémia 870-tisíc dolárov

„V sobotu sa mi nedarilo a nebol som so sebou spokojný. Musel som preto v záverečnom kole ukázať, čo vo mne je. Bola to zábava, také dni neprichádzajú pravidelne. Musíte si ich užiť,“ povedal 43-ročný Sabbatini, ktorý odohral turnaj po boku o dvanásť rokov mladšieho Twaya.

„Som už starší pán. Pamätám si v minulosti, keď som ako mladý hral so skúseným Johnom Dalym, no teraz sa situácia otočila. O Kevinovi môžem povedať len to, že je to fantastický golfista. Vytvára okolo seba veľa zábavy a dobre sa pozerá na jeho hru. Prežili sme spolu zábavný týždeň,“ doplnil.

Sabbatini s Twayom pre seba víťazstvom získali najväčšiu časť z celkovej dotácie. Medzi sebou si rozdelia 870-tisíc USD. Slovenský reprezentant dosiahol v tomto kalendárnom roku premiérové víťazstvo, doteraz boli jeho maximom dve tretie miesta. Okrem toho sa ešte päťkrát prebojoval do elitnej desiatky poradia na turnajoch PGA Tour.

Viac k témam: PGA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Rory Sabbatini sa stal prvým slovenským víťazom turnaja PGA Tour © SITA Všetky práva vyhradené.