Real prišiel o výhru v závere šlágra Ligy majstrov proti PSG, Lewandowski zničil Crvenu zvezdu

Futbal Šport

27.11.2019 (Webnoviny.sk) – V rámci utorňajších zápasov 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov si postup do jarného osemfinále vybojovala trojica tímov – Real Madrid, Tottenham Hotspur a Manchester City. Naopak, v D-skupine si druhou prehrou v sérii situáciu mierne skomplikovalo Atlético Madrid a veľký súboj o druhú postupovú priečku sa očakáva v C-skupine, kde sa do postupovej hry vrátila Atalanta Bergamo.

Šlágrom utorňajšieho programu bol súboj na Štadióne Santiaga Bernabéua, kde Real Madrid iba remizoval s Parížom St. Germain 2:2.

Tottenham otočil zápas

„Biely balet“ mal zápas výborne rozohraný, po góloch Karima Benzemu viedol 2:0, ale záverečnú desaťminútovku vôbec nezvládol.  V 81. min znížil stav stretnutia Kylian Mbappé a o dve minúty neskôr vyrovnal Pablo Sarabia. Parížania síce inkasovali prvé góly v tejto edícii Ligy majstrov, ale stali sa víťazom A-skupiny.

V B-skupine opäť ukázal svoje futbalové majstrovstvo poľský kanonier Robert Lewandowski. Rodák z Varšavy sa na výhre 6:0 nad Crvenou zvezdou Belehrad podieľal štyrmi gólmi, ktoré strelil v rozpätí štvrťhodiny.

Vďaka tomu preskočil v tabuľke kanonierov Nóra Erlinga Haalanda a v piatich zápasoch skupinovej časti strelil už desať gólov.

Úspešnú premiéru na lavičke Tottenhamu v rámci Ligy majstrov má za sebou portugalský tréner José Mourinho, keďže jeho zverenci zdolali Olympiakos 4:2, hoci po dvadsiatich minútach prehrávali dvojgólovým rozdielom.

Citizens stačila remíza

V C-skupine potvrdil vedúcu pozíciu anglický majster Manchester City, hoci doma iba remizoval so Šachtarom Doneck 1:1. Súboj o druhé postupové miesto bude ešte zaujímavý.

Výhrou 2:0 nad Dinamom Záhreb (5) sa vrátila do hry o postup Atalanta Bergamo (4). V najlepšej pozícii je však ukrajinský klub, ktorý má na konte šesť bodov. Pokiaľ „Citizens“ neprehrajú v Záhrebe, Šachtaru postačí v záverečnom kole na postup aj domáca remíza s Atalantou.

Víťazom D-skupiny sa v predstihu stal Juventus Turín, ktorý v domácom prostredí zdolal madridské Atlético najtesnejším rozdielom 1:0. V nadstavenom čase prvého polčasu zaskočil brankára Jana Oblaka výborne zahraným priamym kopom z ťažkého uhla Paolo Dybala.

„Los Colchoneros“ si touto prehrou skomplikovali situáciu a pred tretím Leverkusenom majú náskok už len jedného bodu. Pokiaľ sa tak nechcú spoliehať na pomoc Juventusu v záverečnom súboji na pôde „farmaceutov“, potrebujú na domácom štadióne Wanda Metropolitano zdolať Lokomotiv Moskva.

Liga majstrov 2019/2020

5. kolo skupinovej fázy – utorok

A-skupina:
Real Madrid (Šp.) – Paríž St. Germain (Fr.) 2:2 (1:0)
Góly: 17. a 79. Benzema – 81. Mbappé, 83. Sarabia

Galatasaray Istanbul (Tur.) – FC Bruggy (Belg.) 1:1 (1:0)
Góly: 11. Büyük – 90.+ Daitta, ČK: 90.+ Daitta, 90.+ Mata (obaja Bruggy, po druhej ŽK)

B-skupina:
Crvena zvezda Belehrad (Srb.) – Bayern Mníchov (Nem.) 0:6 (0:1)
Góly: 53., 60., 64. a 68. Lewandowski (prvý z pok. kopu), 14. Goretzka, 90. Tolisso

Tottenham Hotspur (Angl.) – Olympiakos Pireus (Gréc.) 4:2 (1:2)
Góly: 50. a 77. Kane, 45.+ Alli, 73. Aurier – 6. El Arabi, 19. R. Semedo

C-skupina:
Atalanta Bergamo (Tal.) – Dinamo Záhreb (Chor.) 2:0 (1:0) – hralo sa v Miláne
Góly: 27. Muriel (z pok. kopu), 47. A. Gómez

Manchester City (Angl.) – Šachtar Doneck (Ukr.) 1:1 (0:0)
Góly: 56. Gündogan – 69. Solomon

D-skupina:
Juventus Turín (Tal.) – Atlético Madrid (Šp.) 1:0 (1:0)
Góly: 45.+ Dybala

Lokomotiv Moskva (Rus.) – Bayer Leverkusen (Nem.) 0:2 (0:1)
Góly: 11. Žemaletdinov (vlastný), 54. S. Bender

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Real prišiel o výhru v závere šlágra Ligy majstrov proti PSG, Lewandowski zničil Crvenu zvezdu © SITA Všetky práva vyhradené.