Prezident klubu Benfica Lisabon je v domácom väzení, jeho povinnosti prevzal dočasne Rui Costa

Futbal Šport

11.7.2021 (Webnoviny.sk) – Prezident portugalského futbalového klubu Benfica Lisabon Luís Filipe Vieira sa ocitol v domácom väzení a pobudne v ňom až do prípadného zaplatenia kaucie vo výške troch miliónov eur. Šéf najúspešnejšieho klubu v krajine a ďalší traja muži sú súčasťou vyšetrovania v „Operácii Červená karta“ za možné podvody, pranie špinavých peňazí a daňové podvody.

Vieira podľa slov jeho právnika Manuela Silvu popiera akúkoľvek vinu. Samotný klub nie je predmetom vyšetrovania. Sedemdesiattriročný Luís Filipe Vieira je prezidentom klubu od roku 2003, odvtedy Benfica získala 7 majstrovských titulov. Celkovo ich má na svojom konte 37, o osem viac ako druhý v tejto štatistike FC Porto.

V uplynulom ročníku najvyššej portugalskej futbalovej súťaže skončila Benfica Lisabon na tretej priečke, titul získal Sporting Lisabon a druhý skončil FC Porto. Niekdajšia futbalová hviezda krajiny Rui Costa ako klubový viceprezident minimálne dočasne prevzal povinnosti Vieiru.

Viac k témam: domáce väzenie, pokuta, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident klubu Benfica Lisabon je v domácom väzení, jeho povinnosti prevzal dočasne Rui Costa © SITA Všetky práva vyhradené.