Pred Švajčiarskym pohárom musel kouč Ramsay urobiť päť zmien, z nominácie vypadli aj Marinčin a Daňo

Hokej Šport

13.12.2021 (Webnoviny.sk) – Až päť vynútených zmien musel urobiť kanadský tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay pred tohtotýždňovým turnajom o Švajčiarsky pohár, ktorý sa bude konať 16.- 17. decembra vo Vispe.

Z pôvodnej nominácie vypadli pre zranenie Mário Grman, Jakub Minárik, Adrián Holešinský, Martin Marinčin aj Marko Daňo.

Nahradia ich Patrik Koch, Peter Zuzin, Jozef Baláž, Mislav Rosandič a Róbert Varga, pre ktorého to bude premiéra v národnom drese.

Víťaz hrá proti víťazovi

„Jeho spoluhráč z Nitry Jozef Baláž už bol súčasťou seniorskej reprezentácie na Nemeckom pohári, nenastúpil však pre pozitívny test na COVID-19 v dejisku turnaja. Debut v najcennejšom drese by mal zažiť aj tretí nováčik v kádri Andrej Golian,“ informoval o tom oficiálny web SZĽH hockeyslovakia.sk.

Švajčiarsky pohár nesie oficiálny názov NaturEnergie Challenge 2021 a Slováci si na ňom vo štvrtok od 16.15 h zmerajú sily s Nórmi a o deň neskôr s jedným z dvojice Švajčiarsko – Lotyšsko. Hrá sa systémom – víťaz proti víťazovi a zdolaní proti sebe.

Na reprezentačnom zraze v pondelok popoludní sa na prvom tréningu Craigovi Ramsaymu malo hlásiť dohromady 16 z 22 nominovaných hráčov.

Ďalšia štvorica – brankár Patrik Rybár, obranca Mislav Rosandič a útočníci Miroslav Mucha a Adam Liška pre komplikácie s dopravou a následným oneskoreným testovaním vynechali večerný tréning.

Rusi pod Alpami nehrajú

Zostávajúci dvaja Libor Hudáček a Martin Gernát, ktorí vo Švajčiarsku pôsobia na klubovej úrovni, sa k tímu pripoja až v dejisku turnaja.

V pôvodnom zozname účastníkov figuroval namiesto Nórov olympijský výber Ruska, ktorý sa pod Alpami nepredstaví z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie. Organizátori zatiaľ počítajú s účasťou divákov na tribúnach Lonza arény vo Vispe.

Turnaj vo Švajčiarsku je pre Slovákov posledná medzinárodná previerka pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde slovenskí hokejisti po dobrých výkonoch skončili na druhom mieste za domácimi Nemcami, ale pred Švajčiarmi a olympijským tímom Ruska.

Turnaj o Švajčiarsky pohár

nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie

Brankári: Patrik Rybár, Matej Tomek

Obrancovia: Martin Bučko, Daniel Gachulinec, Martin Gernát, Patrik Koch, Andrej Golian, Michal Ivan, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič

Útočníci: Dávid Bondra, Dávid Gríger, Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Adam Liška, Miroslav Mucha, Pavol Regenda, Miloš Roman, Juraj Šiška, Peter Zuzin, Jozef Baláž, Róbert Varga

Viac k témam: NaturEnergie Challenge 2021, Slovenská hokejová reprezentácia, Švajčiarsky pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Pred Švajčiarskym pohárom musel kouč Ramsay urobiť päť zmien, z nominácie vypadli aj Marinčin a Daňo © SITA Všetky práva vyhradené.