Pozitívny test na koronavírus u člena tímu McLaren, z Veľkej ceny Austrálie sa odhlásili

MOTOR šport Šport

12.3.2020 (Webnoviny.sk) – Začiatok novej sezóny motoristického seriálu formuly 1 dostal vážnu trhlinu. Z Veľkej ceny Austrálie v Melbourne sa totiž odhlásila stajňa McLaren, dôvodom je pozitívny test na koronavírus u jedného z členov tímu.

Na okruhu Albert Park sa tak predstaví osemnásť a nie dvadsať jazdcov. Iba v role divákov budú preteky sledovať Brit Lando Norris a Španiel Carlos Sainz.

Oficiálne stanovisku tímu

„Keď sa u člena tímu začali prejavovať symptómy bol hneď testovaný a izolovaný od ostatných. Teraz ho budú liečiť miestne zdravotnícke orgány. Tím sa na túto príležitosť pripravil a má stálu podporu pre svojho zamestnanca, ktorý teraz vstúpil do karantény,“ uvádza sa v oficiálnom tímovom vyhlásení na sociálnej sieti twitter.

Viac o téme: Koronavírus

Generálny riaditeľ spoločnosti McLaren Racing Zak Brown a šéf tímu Andreas Seidl tiež média informovali, že štvrtkové rozhodnutie bolo prijaté na základe zodpovednosti nielen voči zamestnancom a partnerom tímu, ale tiež voči konkurentom, fanúšikom a všetkým zúčastneným stranám. Informácie takisto pochádzajú z oficiálneho stanoviska britského tímu.

V karanténe sú aj členovia tímu Haas

Nový ročník F1 sa má začať v piatok dvoma meranými tréningami, samotná Veľká cena Austrálie je naplánovaná na nedeľu. Je však otázne či sa podujatie uskutoční.

Okrem člena tímu McLaren sú v karanténe aj ďalšia štyria členovia tímu Haas, u ktorých sa ešte oficiálne nepotvrdilo nakazenie koronavírusom.

Viac k témam: F1 Formula 1, Haas, karanténa, Veľká cena Austrálie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pozitívny test na koronavírus u člena tímu McLaren, z Veľkej ceny Austrálie sa odhlásili © SITA Všetky práva vyhradené.