Poliaci sú z výkonov svojich športovcov v Tokiu sklamaní, pripomína to zápas futbalových ME proti Slovensku

Šport

28.7.2021 (Webnoviny.sk) – Poľsko malo pred začiatkom olympijských hier v japonskom Tokiu smelé medailové ambície, zvlášť v tenise. Zatiaľ však tieto plány nenapĺňa a dokonca v Japonsku ešte nevybojovalo cenný kov v žiadnom športe.

Frustráciu či sklamanie z doterajšieho počínania poľských športovcov v japonskej metropole ešte viac zvýraznila utorňajšia prehra tenistu Huberta Hurkacza.

Zlyhala aj Iga Swiateková

Svetová jedenástka podľahla Britovi Liamovi Broadymu, až 143. hráčovi rebríčka ATP, po trojsetovej bitke 5:7, 6:3 a 3:6.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Keďže v ženskej časti pavúka predtým vypadla aj ďalšia veľká medailová nádej a víťazka vlaňajšieho Roland Garros Iga Swiateková, Poľsko má v tenise už iba jedno „želiezko v ohni“. Je ním zmiešaná dvojica Swiateková a Lukasz Kubot.

V Riu získali jedenásť medailí

„Už aj Hurkacz padol. Hry, ktoré naši športovci predvádzajú, nateraz pripomínajú futbalový zápas so Slovenskom na majstrovstvách Európy,“ napísal Maciej Kaliszuk z periodika Przeglad Sportowy a pripomenul prehru Poliakov s tímom SR 1:2 na nedávnom Eure.

Na predchádzajúcich troch OH – v Riu de Janeiro 2016, Londýne 2012 i Pekingu 2008 – získali poľskí športovci zhodne po 11 medailí. V Aténach 2004 ich vybojovali desať a v Sydney 2000 dokonca 14 cenných kovov.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Poliaci sú z výkonov svojich športovcov v Tokiu sklamaní, pripomína to zápas futbalových ME proti Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.