Polášek s Dodigom prehrali trojsetovú bitku a nepostúpili do finále Australian Open

Šport Tenis

30.1.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom nepostúpili do finále mužskej štvorhry na grandslamovom Australian Open.

Vo štvrtkovom súboji, trvajúcom 139 minút, podľahli domácemu páru Max Purcell, Luke Saville 7:6 (7), 3:6, 4:6. Ich premožitelia sa môžu stať prvou austrálskou dvojicou od roku 1997 so ziskom titulu na úvodnom grandslame sezóny.

Filip Polášek a Ivan Dodig na Australian Open 2020

štvorhra

1. kolo: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Blake Ellis, Alexei Popyrin (Aus.) 7:6 (11), 6:3
2. kolo: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Chris Guccione, Matt Reid (Aus.) 6:3, 6:4
osemfinále: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Bob Bryan, Mike Bryan (USA) 6:3, 6:4
štvrťfinále: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Marcelo Arévalo, Johny O’Mara (Salv./V. Brit) 6:3, 6:2

V súboji o titul Austrálčania nastúpia proti americko-britskému páru Rajeev Ram, Joe Salisbury, ktorý v súbežne hranom semifinále zdolal Kazachov Alexandra Bublika a Michaila Kukuškina 4:6, 6:3, 6:4.

Australian Open 2020 – štvorhra mužov – semifinále

štvrtok

Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.-11) – Alexander Bublik, Michail Kukuškin (Kazach.) 4:6, 6:3, 6:4

Max Purcell, Luke Saville (Aus.) – Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR-4) 6:7 (7), 6:3, 6:4

I. set

V úvodnom sete obe dvojice veľmi dobre podávali a diváci v Rod Laver Arene videli málo šancí na zisk brejku. V šiestom geme jednu možnosť premárnili účastníci novembrového ATP Finals a v deviatej hre pri podaní Poláška zase nevyužili brejkbalovú možnosť Austrálčania. O osude prvého dejstva napokon musela rozhodnúť až skrátená hra, ktorá bola takisto dramatická. Dodig s Poláškom v nej odvrátili dva setbaly a napokon tajbrejk vyhrali pomerom 9:7.

II. set

Začiatok druhého setu bol jasne v réžii domácich hráčov. Z prvých trinástich loptičiek stratili iba jednu a vytvorili si náskok 3:0. Zaujímavosťou je, že až do tohto momentu vyhrala slovensko-chorvátska dvojica na turnaji všetky gemy pri vlastnom podaní. Následne sa štvrtému nasadenému páru podarilo znížiť na 2:3, ale potom Polášek druhýkrát v priebehu jedného setu prišiel o podanie čistou hrou. Austrálčania sa rozohrali a druhý set vyhrali 6:3.

III. set

V rozhodujúcom sete pokračovala herná kríza Poláška na podaní. Ten stratil hneď tri servisy, čo malo najväčší podiel na prehre 4:6. Purcell so Savillom premenili po 2:19 h druhý mečbal a mohli sa tešiť z postupu do finále.

Viac k témam: Australian Open 2020, Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek s Dodigom prehrali trojsetovú bitku a nepostúpili do finále Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.