Polášek je v deblovom rebríčku ATP deviaty, Dodig hneď za ním. Králi tenisu ostali nezmenení

Šport Tenis

18.10.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Filip Polášek figuruje v aktuálnej edícii rebríčka ATP medzi deblistami na deviatej priečke. Skúsený 36-ročný Slovák sa v hodnotení posunul o jednu priečku nahor po celkovom triumfe s Austrálčanom Johnom Peersom na turnaji v americkom Indian Wells. Austrálsky tenista poskočil z 23. už na 13. pozíciu.

Zaujímavosťou je, že desiaty je v hodnotení Chorvát Ivan Dodig, s ktorým hrával Polášek do leta 2020 a spolu by mali hrať na koncoročnom novembrovom turnaji ATP Finals v talianskom Turíne.

Na prvom mieste je Chorvát Nikola Mektič pred krajanom Matem Pavičom. Medzi ženami je líderkou deblového rebríčka Belgičanka Elise Mertensová, Viktórii Kužmovej patrí 61. stupienok.

Elitná trojka ostala bez zmeny

V singlových rebríčkoch mužov aj žien k pondelku síce nastali zmeny, nie však v elitnej trojke. V hodnotení ATP vedie Srb Novak Djokovič pred Rusom Daniilom Medvedevom a Grékom Stefanosom Tsitsipasom, medzi ženami Austrálčanka Ashleigh Bartyová stále pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Češkou Karolínou Plíškovou.

Federer vypadol z top desiatky

Medzi mužmi je stále štvrtý Nemec Alexander Zverev, na piatu pozíciu sa posunul Španiel Rafael Nadal, šiesty je Rus Andrej Rubľov, siedmy Talian Matteo Berrettini, ôsmy Rakúčan Dominic Thiem, deviaty a Nór Casper Ruud a desiaty Poliak Robert Hurkacz. Z najlepšej desiatky prvýkrát od januára 2017 vypadol legendárny Švajčiar Roger Federer.

Zo Slovákov je najvyššie Norbert Gombos na 103. pozícii, Alexovi Molčanovi patrí 112. stupienok. Andrejovi Martinovi 118. post, Jozefovi Kovalíkovi 136. miesto a do druhej stovky sa vtesnal ešte Filip Horanský (197.).

Najlepšie sa umiestnila Schmiedlová

Medzi ženami je štvrtá Češka Barbora Krejčíková, piata Španielka Garbine Muguruzová, šiesta Ukrajinka Jelina Svitolinová (Monfilsová), siedma Grékyňa Maria Sakkariová, ôsma Tunisanka Ons Jabeurová, deviata Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová a desiata Japonka Naomi Osaková.

Slovenskou jednotkou je Anna Karolína Schmiedlová na 90. priečke, v druhej stovke sú Kristína Kučová na 107. mieste, Rebecca Šramková na 174. a Viktória Kužmová na 176. pozícii.

Viac k témam: Rebríček ATP
Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek je v deblovom rebríčku ATP deviaty, Dodig hneď za ním. Králi tenisu ostali nezmenení © SITA Všetky práva vyhradené.