Pogačar vládne Tour de France 2021 a chystá sa aj na španielsku Vueltu

Cyklistika Šport

9.7.2021 (Webnoviny.sk) – Cyklistický tím Spojených arabských emirátov potvrdil, že jeho líder Tadej Pogačar sa po Tour de France chystá aj na španielsku Vueltu. Záverečné preteky tzv. Grand Tour v sezóne sú naplánované od 14. augusta do 5. septembra 2021.

Skvelý Slovinec momentálne s veľkým náskokom vedie celkové priebežné poradie na Tour de France a vzhľadom na jeho kvality v kopcoch aj časovke sa odborníci zhodujú, že len fatálna chyba alebo tvrdý pád ho môžu obrať o úspešnú obhajobu titulu na „Starej dáme“.

Vládne „Starej dáme“

Po 12. etape Pogačar má náskok 5:18 min pred Kolumbijčanom Rigobertom Uránom a 5:32 min pred Dánom Jonasom Vingegaardom.

Viac o téme: Tour de France 2021

Naplno sa koncentrujeme na dosiahnutie úspechu na Tour de France, ale to neznamená, že Tadej vynechá Vueltu. Dúfam, že na konci TdF nebude príliš unavený a pôjde aj do Španielska, kde sa mu bude rovnako dariť,“ uviedol generálny manažér tímu SAE Matxin Joxean Fernández v rozhovore pre denník AS, cituje ho aj portál Cyclingnews.com.

Na Vuelte už zažiaril

Stále iba 22-ročný Pogačar zažiaril na Vuelte ešte skôr ako na Tour de France. V roku 2019 tam vyhral tri etapy a skončil celkovo tretí za víťazným krajanom Primožom Rogličom a Španielom Alejandrom Valverdem. Na konci sa navyše obliekol do bieleho dresu víťaza bodovania mladých pretekárov do 25 rokov.

K aktuálnemu dianiu na Tour de France v súvislosti s Pogačarom španielsky šéf tímu SAE Joxean ešte dodal: „Odteraz potrebujeme už len kontrolovať preteky. Chceme sa vyhýbať pádom a všetkému, čo presahuje športovú stránku pretekov. Máme potrebný pokoj, ktorý vyplýva z dobre vykonanej práce, ale zároveň si zachovávame rešpekt k súperom.“

Viac k témam: Tour de France 2021, Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk – Pogačar vládne Tour de France 2021 a chystá sa aj na španielsku Vueltu © SITA Všetky práva vyhradené.