Počet nakazených hráčov NBA sa rozšíril, koronavírus má aj hviezdny Kevin Durant

Ostatné športy Šport

18.3.2020 (Webnoviny.sk) – Počet hráčov NBA nakazených koronavírusom sa rozšíril na sedem. K trom známym prípadom pribudli v utorok ďalšie štyri z tábora Brooklynu Nets, medzi nimi aj hviezdny krídelník Kevin Durant.

Vedenie Nets nezverejnilo mená hráčov, ale dvojnásobný olympijský víťaz Durant svoju nákazu potvrdil pre portál The Athletic. „Dávajte si všetci na seba pozor a dodržujte karanténu. Dostaneme sa z toho,“ uviedol Kevin Durant, dvojnásobný šampión NBA z rokov 2017 a 2018 v drese Golden State Warriors.

Viac o téme: Koronavírus

Brooklyn zároveň informoval, že jeden zo štyroch pozitívnych má príznaky ochorenia, zatiaľ čo ďalší traja ho nemajú.

Všetci štyria hráči boli izolovaní od okolitého sveta a sú v opatere tímových lekárov. „Zdravie hráčov aj členov realizačného tímu je naša najvyššia priorita. V organizácii robíme všetko preto, aby nakazení hráči dostali najlepšiu starostlivosť,“ uvádza sa vo vyhlásení Brooklynu Nets.

Otestujú aj LeBrona a Davisa

Posledný zápas pred prerušením sezóny odohrali hráči Brooklynu 10. marca v Los Angeles proti Lakers. Po oznámení pozitívneho testu u štyroch hráčov Nets automaticky budú vyšetrení na prítomnosť koronavírusu aj basketbalisti Lakers na čele s ich dvoma najväčšími osobnosťami LeBronom Jamesom a Anthonym Davisom.

„Vzhľadom na možné riziko nákazy budeme testovať hráčov a po konzultácii s odborníkmi na medicínu postupovať v rámci protokolu proti ochoreniu COVID-19. Zdravie našich hráčov, realizačného tímu aj fanúšikov je pre nás prvoradé. Budeme robiť, čo je potrebné,“ píše sa vo vyhlásení Lakers.

Brooklynu patrila siedma priečka v tabuľke Východnej konferencie NBA predtým, než súťaž pred týždňom prerušili po odhalení prvého hráča s koronavírusom. Bol ním francúzsky pivot Utahu Rudy Gobert. Odvtedy pribudlo do zoznamu nakazených aj jeho americký spoluhráč Donovan Mitchell ako aj Christian Wood z Detroitu.

Viac k témam: Koronavírus, NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet nakazených hráčov NBA sa rozšíril, koronavírus má aj hviezdny Kevin Durant © SITA Všetky práva vyhradené.