Petre Vlhovej prvé kolo obrovského slalomu nevyšlo, vedie Shiffrinová

Ostatné športy Šport

17.1.2021 (Webnoviny.sk) – Prvé kolo nedeľňajšieho obrovského slalomu žien v slovinskej Kranjskej Gore vyhrala Američanka Mikaela Shiffrinová. Úradujúca olympijská víťazka v tejto disciplíne má náskok 30 stotín sekundy pred sobotňajšou víťazkou Taliankou Martou Bassinovou a 44 stotín pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou.

Vlhovej nevyhovoval technický profil

Slovenka Petra Vlhová je ôsma s mankom 1,43 na Shiffrinovú. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 12.15 h.

Líderke Svetového pohára Vlhovej nevyhovoval technický profil prvého kola na trati Podkoren. V zatočených častiach súťažného svahu nemohla poriadne pustiť lyže a v oblúkoch zostávala príliš dlho. Už na druhom medzičase zaostávala o 0,73 s za Shiffrinovou, čo bolo v neskoršom porovnaní s ostatnými pretekárkami, ktoré štartovali za ňou, až 15. miesto. V cieli napokon mala manko o 1,43 s.

Nemá dobrý pocit

Úprimne nemám dobrý pocit. Na tomto kopci sa však ani nedá mať dobrý pocit z jazdy. Toto kolo bolo viac technické a viac zatočené ako v sobotňajších pretekoch. Trochu som sa trápila. V druhom kole budem bojovať,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Technický profil na strmom svahu okrem nemal dobrý vplyv ani na jazdy Novozélanďanky Alice Robinsonovej a Talianky Federicy Brignoneovej. Zaostali o 1,53 s, resp. 1,93 s a obe skončili v prvom kole až za Vlhovou. Robinsonová je priebežne deviata a obhajkyňa malého glóbusu za obrovský slalom Brignoneová až dvanásta. Len o dve priečky za Brignoneovou je Kanaďanka Cassidy Greyová, ktorá sa tak vysoko dostala so štartovným číslom 57.

Zdroj: Webnoviny.sk – Petre Vlhovej prvé kolo obrovského slalomu nevyšlo, vedie Shiffrinová © SITA Všetky práva vyhradené.