Petra Vlhová opäť dokázala triumfovať v paralelnom slalome, kvalifikácia jej vyšla 

Ostatné športy Šport

15.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenská zjazdárka Petra Vlhová sa stala víťazkou kvalifikácie úvodného paralelného slalomu v rámci Svetového pohára 2019/2020. V súčte dvoch jázd dosiahla vo švajčiarskom St. Moritzi najlepší čas – 50,59 sekundy.

O tri stotiny zaostala za rodáčkou z Liptovského Mikuláša druhá Ruska Jekaterina Tkačenková a elitnú trojicu doplnila Nemka Lena Dürrová. Do hlavnej súťaže sa kvalifikovalo 32 pretekárok, no najväčšia favoritka Michaela Shiffrinová sa rozhodla toto podujatie vynechať.

Upravené pravidlá

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) oproti predošlých sezónam upravila pravidlá tejto disciplíny. Spomenutú kvalifikáciu absolvovalo až 63 pretekárok, ktoré sa mohli dostať do hlavnej fázy.

Tie absolvovali jednu jazdu na modrej a červenej dráhe. Časy sa následne spočítavali, z čoho vzišlo celkové poradie. Hlavnú súťaž, ktorá sa začína o 13.30 h, odštartuje dvojkolové šesťnásťfinále a následne o postupujúcej rozhodne vždy len jedna jazda.

Dokázala triumfovať

Petra Vlhová mala v kvalifikácii štartové číslo jeden a začala na červenej trati, kde dosiahla čas 25,48 sekundy. V druhej jazde, tentoraz na modrej trati, jej v cieli namerali čas 25,11 sekundy, čo bol vôbec najlepší výkon celej kvalifikácie.

Vlhová napriek zraneniu potvrdila, že je špecialistkou na paralelný slalom. V tejto disciplíne už štyrikrát stála vo Svetovom pohári na pódiu a 1. januára tohto roka dokázala triumfovať v nórskom Osle.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

St. Moritz (Švaj.)

Paralelný slalom žien (kvalifikácia): 1. Petra Vlhová (SR) 50,59 s, 2. Jekaterina Tkačenková (Rus.) +0,03 s, 3. Lena Dürrová (Nem.) +0,17, 4. Marlene Schmotzová (Nem.) +0,22, 5. Meta Hrovatová (Slovin.) +0,39, 6. Irene Curtoniová (Tal.) +0,52

Viac k témam: FIS Medzinárodná lyžiarska federácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová opäť dokázala triumfovať v paralelnom slalome, kvalifikácia jej vyšla  © SITA Všetky práva vyhradené.