Petra Vlhová nebude obhajovať triumf v paralelnom obrovskom slalome v Lechu/Zürse

Ostatné športy Šport

8.11.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová sa v závere tohto týždňa nezúčastní na pretekoch Svetového pohára v paralelnom obrovskom slalome v rakúskom stredisku Lech/Zürs, kde sa pred rokom tešila z víťazstva.

Príprava vo Fínsku

Ski Team Vlha sa rozhodol, že nebude prerušovať prípravu vo Fínsku na slalomový úvod sezóny v Levi výjazdom na otočku do Rakúska. „Chceme sa naďalej sústrediť na naše ciele v súvislosti s pretekmi v Levi a Killingtone,“ informovali Vlhovci z Fínska.

Ženský paralelný obrovský slalom v Lechu/Zürse sa v sobotu 13. novembra 2021 začne o 10.00 h kvalifikáciou. Atraktívna vyraďovacia časť na trati s dĺžkou 365 m a prevýšením 102 m bude mať štart v podvečernom čase o 17.00.

V Rakúsku nepôjde ani Shiffrinová

Na jediné paralelné preteky v kalendári SP v tejto sezóne už podľa skôr zverejnených informácií nemajú namierené ani niektoré elitné Švajčiarky a ani Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá má od svojho víťazstva v úvodných pretekoch sezóny – obrovskom slalome v rakúskom Söldene – problémy s boľavým chrbtom.

Úradujúca víťazka Svetového pohára Vlhová sa na severe Európy pripravuje na slalomový úvod sezóny v Levi, v dňoch 21.- 22. novembra budú v tomto zimnom stredisku za fínskym polárnym kruhom na programe prvé dva ženské slalomy. O ďalší týždeň neskôr pokračuje ženský Svetový pohár v rýchlom slede pretekmi v obrovskom slalome a slalome v americkom Killingtone.

Na všetkých štyroch týchto pretekoch má Vlhová v pláne útočiť na popredné priečky výsledkovej listiny. Pred rokom v Levi v oboch slalomoch zvíťazila, preteky v Killingtone sa nekonali pre tvrdé opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu na severoamerickom kontinente.

Viac k témam: Killington, Lech/Zürs, Levi, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová nebude obhajovať triumf v paralelnom obrovskom slalome v Lechu/Zürse © SITA Všetky práva vyhradené.