Peter Sagan sa spolu s Erikom Baškom a Jurajom Saganom predstavia na Benelux Tour

Cyklistika Šport

29.8.2021 (Webnoviny.sk) – Až traja slovenskí cyklisti figurujú v zostave tímu Bora-Hansgrohe na preteky Benelux Tour (predtým známe ako BinckBank Tour), ktoré sa už v pondelok začnú v holandskom Surhuisterveene.

Okrem Erika Bašku a Juraja Sagana bude v hre aj trojnásobný majster sveta Peter Sagan, ktorý sa predstaví súťažne prvýkrát od svojho predčasného odstúpenia z Tour de France 8. júla pre zranenie kolena.

Málo členitý terén

Keďže sedemetapové preteky Benelux Tour sa odohrajú v málo členitom teréne Holandska a Belgicka, k slovu prídu najmä elitní šprintéri.

V zostavách jednotlivých družstiev figuruje viacero známych rýchlikov na čele s Austrálčanom Calebom Ewanom (Lotto Soudal), Holanďanmi Dylanom Groenewegenom (Jumbo-Visma) a Ceesom Bolom (DSM), Kolumbijčanmi Fernandom Gaviriom (Tím SAE) a Álvarom Hodegom, Dánom Michaelom Mörkövom (obaja Deceuninck – Quick Step), Belgičanom Timom Merlierom (Alpecin-Fenix) či spomenutým Petrom Saganom.

Atraktívne môžu byť súboje Sagana s Ewanom, keďže po ich vzájomnej kolízii zavinenej Austrálčanom na Tour de France napokon obaja museli odstúpiť zo slávnych pretekov.

Spokojnosť organizátorov

Organizátori sú spokojní aj s menoslovom jazdcov pre celkové poradie či ďalšie víťazstvá v etapách, akými sú Stefan Küng, Kasper Asgreen, Tom Dumoulin, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Marc Hirschi, Sören Kragh Andersen, Jakob Fuglsang, Alexej Lucenko, Matej Mohorič, Mads Pedersen, Dylan Teuns, Sonny Colbrelli, Geraint Thomas, Wilco Kelderman a Victor Campenaerts.

Viacerí z nich sú svetoví časovkári, ktorí prídu k slovu v utorkovej jazde proti chronometru na 11,1 km v Lelystade.

Hromadný šprint

Tri zo štyroch úvodných etáp ponúkajú šance na hromadný šprint, zatiaľ čo záverečný víkend v Belgicku by mal byť v znamení útokov klasikárov.

Najmä posledná siedma etapa na trase Namur – Geraardsbergen (181,8 km) bude dobrou prípravou na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v druhej polovici septembra v podobnom teréne vo Flámskom regióne.

Najpôsobivejší zoznam mien

„Verím, že toto je najpôsobivejší zoznam mien, aké sme dosiaľ mali na Benelux Tour,“ uviedol Christophe Impens, generálny riaditeľ organizátora Golazo Cycling na webe podujatia.

„Máme tiež veľa belgických a holandských cyklistov, pre ktorých to bude možnosť ukázať kvalitu a vybojovať si nomináciu na majstrovstvá sveta. Tešíme sa na sedemdňový ohňostroj svetovej cyklistiky,“ dodal Christophe Impens.

Viac k témam: Benelux Tour, Bora-Hansgrohe, cyklistické preteky, Tour de France 2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Sagan sa spolu s Erikom Baškom a Jurajom Saganom predstavia na Benelux Tour © SITA Všetky práva vyhradené.