Peter Sagan na pretekoch Okolo Romandie vyhral 2. etapu, zdolal Colbrelliho aj Bevina

Cyklistika Šport

28.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe si v stredu pripísal druhý triumf v aktuálnej sezóne, keď bol najlepší v záverečnom špurte 1. etapy na pretekoch Okolo Romandie vo Švajčiarsku.

Tridsaťjedenročný Žilinčan triumfoval pred Talianom Sonnym Colbrellim (Bahrain – Victorious), tretí finišoval Patrick Bevin (Israel Start-Up Nation) z Nového Zélandu. V utorkovom prológu skončil Sagan na 28. pozícii.

Využil rozhodovanie

Sagan v stredu využil skutočnosť, že v Martigny sa rozhodovalo až v záverečnom šprinte. Trať dlhú 168,1 km vedúcu z Aigle, na ktorej jazdci štyrikrát absolvovali krátke a prudké stúpania na Produit a Chamoson, absolvoval Slovák za 4:12:40 h, rovnaký čas si pripísali aj ďalší jazdci. Pred cieľom si Sagan vypracoval dobrú pozíciu na útok a tú napokon aj zužitkoval.

Druhý tohtosezónny triumf Sagana prišiel po mesiaci a jednom dni po tom premiérovom, keď v závere marca ovládol 6. etapu na podujatí Okolo Katalánska s dojazdom v Mataró.

Preteky Okolo Romandie sú pre Sagana generálkou pred štartom na májovom podujatí Giro d’Italia. V minulosti na tomto podujatí vyhral etapu aj v roku 2010, ešte ako jazdec tímu Liquigas-Doimo vtedy tiež ovládol 1. etapu.

Sagan sa posunul

Na čele celkovej klasifikácie zostala aj po strede trojica jazdcov zoskupenia Ineos Grenadiers – vedie Austrálčan Dennis Rohan s náskokom deviatich sekúnd pred Britom Geraintom Thomas, tretí je Richie Porte z Austrálie.

Peter Sagan sa zásluhou etapového triumfu posunul na piatu priečku v priebežnom poradí a na Rohana stráca 12 sekúnd. Sagan je tiež lídrom bodovacej súťaže.

Nefiguruje medzi jazdcami v cieli

Na pretekoch Okolo Romandie štartujú aj ďalší dvaja Slováci v zostave tímu Bora-Hansgrohe – Juraj Sagan a Erik Baška. Obaja v utorkovom prológu figurovali až v druhej stovke hodnotenia a v stredu neboli medzi najlepšími.

Juraja Sagana napokon klasifikovali na 122. mieste so stratou 10:36 min na brata Petra, Baška aktuálne stále nefiguruje medzi jazdcami v cieli.

Preteky Okolo Romandie majú okrem prológu ďalších päť etáp. Vo štvrtok čaká na pelotón 2. etapa na trase La Neuveville – Saint-Imier dlhá 165,1 km s viacerými nepríjemnými stúpaniami.

Fotogaléria: Peter Sagan

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Okolo Romandie
Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Sagan na pretekoch Okolo Romandie vyhral 2. etapu, zdolal Colbrelliho aj Bevina © SITA Všetky práva vyhradené.