Paralympijské hry v Tokiu sa rovnako ako olympiáda budú konať bez divákov

Šport

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Rovnako ako počas olympijských hier v Tokiu nebudú v Japonsku fanúšikovia v hľadiskách športovísk ani počas paralympijských hier, ktoré sú naplánované na 24. augusta až 5. septembra. V pondelok o tom informovali organizátori podujatia.

Počas OH boli výnimky počas bojov o medaily, ktoré sa konali mimo Tokia. Na PH sa na niektoré športoviská dostane obmedzený počet detí.

Divákov nechcú ani pri tratiach

Organizátori tiež vyzvali obyvateľov krajiny, aby sa počas súťaží, ktoré sa konajú mimo priestorov štadiónov, nesnažili dostať k tratiam.

Spomenuté rozhodnutie padlo po stretnutí prezidenta Medzinárodného paralympijského výboru (SPV) Andrewa Parsonsa so šéfkou organizačného výboru Seiko Hašimotovou, guvernérkou Tokia Juriko Koikeovou a japonskou ministerkou športu Tamajo Marukawovou.

Viac než štyritisíc športovcov

Na PH v Tokiu sa chystá približne 4400 športovcov z celého sveta, Slovensko bude zastupovať 27 reprezentantov.

„Zvyšujúci sa počet osôb nakazených koronavírusom v Tokiu a Japonsku sme nemali inú možnosť. Musíme postupovať mimoriadne ostražito,“ komentoval šéf MPV Parsons.

Viac k témam: LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Paralympijské hry v Tokiu sa rovnako ako olympiáda budú konať bez divákov © SITA Všetky práva vyhradené.