Nikita Kučerov ide pod skalpel, vynechá celú základnú časť novej sezóny NHL

Hokej Šport

25.12.2020 (Webnoviny.sk) – Obhajca Stanleyho pohára klub Tampa Bay Ligtning sa v celej sezóne 2020/2021 bude musieť zaobísť o jedného zo svojich lídrov ruského útočníka Nikitu Kučerova.

Rus určite vynechá celú základnú časť, ktorá sa začne 13. januára 2021 a potrvá do 8. mája, „blesky“ ju začnú domácim súbojom proti Chicagu Blackhawks. Dôvodom je chystaná operácia zraneného bedra u ruského hokejistu, ktorá ho z hry vyradí na niekoľko mesiacov.

Generálny manažér Julien BriseBois je však optimistom, ak ide o úvahy na návrat Kučerova do súťažného diania v play-off. Ruský hokejista začal pociťovať problémy v úvode decembra. Pokúsil sa ich odstrániť konzervatívnymi metódami, ale bezúspešne. Padol teda verdikt, že ešte v decembri 2020 pôjde pod skalpel.

Lightning môžu umiestniť Kučerova na listinu dlhodobo zranených hráčov, čím získali istú rezervu pod platovým stropom. Klub tak môže predĺžil zmluvu s centrom Anthonym Cirellim. Klub v predchádzajúcich dňoch podpísal nové kontrakt obrancami – Slovákom Erikom Černákom aj Čechom Janom Ruttom – aj útočníkmi Mathieuom Josephom a Alexandrom Volkovom.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Nikita Kučerov ide pod skalpel, vynechá celú základnú časť novej sezóny NHL © SITA Všetky práva vyhradené.