Niekdajší víťaz Tour de France Egan Bernal podstúpil dve operácie, stále je hospitalizovaný na JIS-ke

Cyklistika Šport

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Víťaz cyklistickej Tour de France z roku 2019 Kolumbijčan Egan Bernal má za sebou dve operácie a nachádza sa v stabilizovanom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v Bogote. Dvadsaťpäťročný člen tímu Ineos Grenadiers mal nehodu počas pondelkového tréningu vo vlasti, pri kolízii s autobusom utrpel viaceré zranenia.

Bernal sa pripravoval na svojom časovkárskom špeciáli a zrejme si nevšimol, že autobus, ktorý šiel pred ním, zastavil. A vrazil do neho poriadne rýchlo. Podľa lekárov utrpel viaceré zlomeniny vrátane stehennej kosti na pravej nohe či jabĺčka v kolene, mal aj prepichnuté pľúca. Po spomenutých chirurgických zákrokoch však môže hýbať s končatinami a z najhoršieho je vonku.

„Dve samostatné operácie umožnili lekárom, aby dali jeho telo dokopy. Ďalšie pozorovania ukážu, ako jeho telo reaguje na liečbu a na jednotke intenzívnej starostlivosti sú pripravení promptne reagovať na prípadné ďalšie komplikácie,“ informovalo prostredníctvom tlačového vyhlásenia zoskupenie Ineos Grenadiers.

Podľa odborníkov je nepravdepodobné, že sa Bernal stihne úplne vyliečiť, aby mohol v júli štartovať na Tour de France. Kolumbijčan v lete 2019 ovládol TdF a vo veku 21 rokov sa stal najmladším celkovým víťazom tohto prestížneho podujatia. Vlani pridal celkový triumf aj na ďalšej Grand Tour – talianskom Giro d’Italia.

Viac k témam: Trening, Zranenia, zrážka s autobusom
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekdajší víťaz Tour de France Egan Bernal podstúpil dve operácie, stále je hospitalizovaný na JIS-ke © SITA Všetky práva vyhradené.