Najlepšou Slovenkou v behu na lyžiach bola Klementová, preteky ovládla Sundlingová

Ostatné športy Šport

8.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ani jedna z tria slovenských zástupkýň v behu na lyžiach nepostúpila z kvalifikácie do vyraďovacej časti šprintu voľnou technikou na zimných olympijských hrách v Pekingu. Najlepšia zo Sloveniek bola Barbora Klementová na 57. mieste, Alene Procházkovej patrila 63. priečka a debutantku na ZOH Kristínu Sivokovú klasifikovali na 72. pozícii.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

V kvalifikácii šprintu v horskom stredisku Čang-ťia-kchou sa predstavilo 90 pretekárok. Najrýchlejšia bola Švédka Jonna Sundlingová pred Američankou Rossie Brennanovou a Švajčiarkou Nadine Fähndrichovou.

Nedočkala sa postupu do štvrťfinále

Najlepšia zo Sloveniek Klementová zaostala za Sundlingovou o 25,84 s. Na posledné postupové – 30. miesto Talianky Cateriny Ganzovej – jej chýbalo 10,74 s. Veteránka Alena Procházková sa na svojej piatej olympiáde rovnako nedočkala postupu do štvrťfinále.

Zatiaľ čo pred štyrmi rokmi v Pjongčangu skončila smoliarsky na 31. priečke, aktuálne skončila ešte o takmer dve sekundy za Klementovou a 27,81 s za Sundlingovou v siedmej desiatke výsledkového poradia. Maximom 37-ročnej členky LK Slávia UMB Banská Bystrica v individuálnych pretekoch na zimných olympijských hrách zostáva 18. miesto zo šprintu v roku 2010 vo Vancouveri.

Bez slovenského mužského zastúpenia

V šprinte mužov Slovensko na ZOH 2022 nemalo zastúpenie. Kvalifikáciu vyhral Francúz Lucas Channavat.

Do vyraďovacej časti postúpili až traja Česi – z deviateho miesta Ondřej Černý a tiež Michal Novák (21.) a Luděk Seller (29.). O medailách sa rozhodne v najbližších hodinách.

Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Najlepšou Slovenkou v behu na lyžiach bola Klementová, preteky ovládla Sundlingová © SITA Všetky práva vyhradené.