Najlepšími tenistami za rok 2019 podľa ITF sa stali Rafael Nadal a Ashleigh Bartyová

Šport Tenis

Fotogaléria: Rafael Nadal

Fotogaléria: Ashleigh Bartyová

19.12.2019 (Webnoviny.sk) – Svetové jednotky Španiel Rafael Nadal a Austrálčanka Ashleigh Bartyová sa stali najlepšími tenistami roka 2019 podľa Medzinárodnej tenisovej federácie. Nadal získal tento honor po štvrtý raz v kariére, Bartyová prvýkrát a dokonca ako prvá Austrálčanka v histórii. Informuje o tom oficiálny portál ITF.

Tridsaťtriročný Nadal v roku 2019 po dvanásty raz zdvihol nad hlavu víťaznú trofej na antukovom vrchole Roland Garros v Paríží.

V septembri pridal štvrtý titul na US Open v New Yorku a na konci sezóny bol strojcom šiesteho triumfu Španielska v Davisovom pohári, ktorý sa hral prvýkrát v Madride formou finálového turnaja.

Dvadsaťtriročná Bartyová rovnako ako Nadal ovládla Roland Garros a stala sa prvou austrálskou šampiónkou na parížskej antuke od rovnakého počinu legendárnej Margaret Courtovej v roku 1973.

Na konci sezóny sa tešila z triumfu na elitnom turnaji WTA Finals a Austráliu doviedla do finále Pohára federácie.

Rovnako sa ako prvá austrálska tenistka od roku 1976 dostala na vrchol svetového rebríčka. Pred 43 rokmi sa to podarilo Evonne Goolagongovej Cawleyovej.

Viac k témam: tenista roka
Zdroj: Webnoviny.sk – Najlepšími tenistami za rok 2019 podľa ITF sa stali Rafael Nadal a Ashleigh Bartyová © SITA Všetky práva vyhradené.