Na olympiáde v Tokiu dochádza k rozsiahlemu sexuálnemu obťažovaniu novinárok, tvrdí americká reportérka

Šport

6.8.2021 (Webnoviny.sk) – Na olympijských hrách v japonskom Tokiu dochádzalo k rozsiahlemu sexuálnemu obťažovaniu novinárok. Ako uviedol web metro.co.uk, tvrdí to športová reportérka americkej televíznej stanice Fox Sports Laura Okminová.

Zdesená z mužov

Skúsená novinárka pôsobí v spomenutom médiu od roku 2002. Pokrýva predovšetkým tamojšie zámorské súťaže NFL, NBA a MLB, ale aj najväčší športový sviatok – olympijské hry. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter prezradila, že niektoré žurnalistky na podujatiach pod piatimi kruhmi trpia.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Online prenos (minúta po minúte)

„Olympijské spravodajstvo znamená dlhé hodiny na cestách,“ uviedla na spomenutej sociálnej sieti. Dodala, že je zdesená z mužov, ktorí ju pozývajú do svojich izieb.

Olympic coverage means long hours on the road. Getting WAY TOO MANY msgs like this: “I’m appalled at the men who have been hitting on me and inviting me to their rooms and so forth. I can handle that and blow it off easily. What I can’t handle is the way they treat me (cont..)
— Laura Okmin (@LauraOkmin) August 4, 2021

Podeľte sa o svoje príbehy

„Zvládam to a ľahko ich sfúknem. Nezvládam však, ako sa ku mne správajú po tom, keď ich odmietnem. Máte pre mňa nejakú radu, ako si udržať moje sebavedomie?“ podotkla.

Novinárkam s podobným osudom odkázala, aby si takýmito skúsenosťami neprechádzali samé. „Nedovoľte nikomu, aby vám vstúpil do hlavy a dotkol sa vášho sebavedomia. Podeľte sa o svoje príbehy,“ vyzvala Laura Okminová potenciálne obete sexuálneho obťažovania.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, novinárka, sexuálne obťažovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Na olympiáde v Tokiu dochádza k rozsiahlemu sexuálnemu obťažovaniu novinárok, tvrdí americká reportérka © SITA Všetky práva vyhradené.