Na čele rebríčkov ATP a WTA k zmene nedošlo, tenisu naďalej vládnu Medvedev a Swiateková

Šport Tenis

20.6.2022 (Webnoviny.sk) – Na čele tenisových rebríčkov ATP a WTA sa nič nezmenilo, ich lídrami sú naďalej Rus Daniil Medvedev a Poľka Iga Swiateková. V elitnej desiatke nastala medzi mužmi iba jedna zmena, medzi ženami prišlo k trom výmenám poradia.

Medvedev vedie medzi mužmi stále pred Nemcom Alexandrom Zverevom, jeho náskok je 1130 bodov. Tretí je Srb Novak Djokovič, ktorý zaostáva o 1390 bodov.

Do Top 10 sa dostal Hurkacz

Na štvrtej pozícii zostal Španiel Rafael Nadal, piaty je Nór Casper Ruud, šiesta pozícia patrí Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, siedma Španielovi Carlosovi Alcarazovi, ôsma Rusovi Andrejovi Rubľovovi, deviaty je Kanaďan Félix Auger-Aliassime a do elitnej desiatky sa zásluhou turnajového triumfu v nemeckom Halle dostal Poliak Hubert Hurkacz.

Medzi ženami je suverénnou líderkou Swiateková, ktorá má náskok 4120 bodov pred Estónkou Anett Kontaveitovou.

Tretia je Tunisanka Ons Jabeurová, štvrtá Španielka Paula Badosová, piata Grékyňa Maria Sakkariová a šiesta Bieloruska Arina Sobolenková.

Siedma pozícia patrí Češke Karolíne Plíškovej, ôsma Američanke Danielle Collinsovej, deviata je jej krajanka Jessica Pegulová a Top 10 uzatvára Španielka Garbine Muguruzová.

Molčan klesol o päť miest

Na pozícii slovenskej mužskej jednotky je stále Alex Molčan, ktorý zo 45. priečky klesol na 50. stupienok. Norbert Gombos figuruje na 126. poste, Andrej Martin na 187. mieste a v druhej svetovej stovke je aj Filip Horanský na 195. pozícii.

Medzi slovenskými ženami je najvyššie Anna Karolína Schmiedlová na 84. stupienku, Kristína Kučová figuruje na 90. priečke. V druhej stovke sa nachádza Viktória Kužmová (162.).

Na čele deblových rebríčkov zostali Brit Joe Salisbury a Belgičanka Elise Mertensová. Filip Polášek je pätnásty, Tereza Mihalíková na 78. a Viktória Kužmová na 79. mieste.

Viac k témam: Rebríček ATP, Rebríček WTA
Zdroj: Webnoviny.sk – Na čele rebríčkov ATP a WTA k zmene nedošlo, tenisu naďalej vládnu Medvedev a Swiateková © SITA Všetky práva vyhradené.