Mrázik zabojuje o zmluvu v zámorskej NHL, čaká ho skúška v kempe Arizony Coyotes

Hokej Šport

24.8.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejista Michal Mrázik bude bojovať o zmluvu na sezónu 2022/2023 v zámorí. Ako informuje hokejportal.sk, dvadsaťjedenročný robustný útočník absolvuje skúšku v tréningovom kempe klubu Arizona Coyotes zo zámorskej NHL.

Mrázik začal minulú sezónu v tíme Bratislava Capitals z nadnárodnej ICEHL, v ktorom strávil aj záver ročníka 2020/2021. Dokopy zaň odohral 25 zápasov so ziskom 13 bodov (6+7).

Neskôr debutoval v slovenskej extralige v drese HC Košice, v 29 dueloch základnej časti zaznamenal štyri góly a sedem asistencií a nastúpil aj do deviatich stretnutí play-off.

Tri sezóny vo Švédsku

Rodák z Liptovského Mikuláša a odchovanec miestneho hokejového klubu má za sebou aj necelé tri sezóny vo švédskych juniorských súťažiach. Pôsobil v kluboch Rögle BK a HC Linköping, ten mu dal šancu v jednom zápase najvyššej mužskej ligy SHL v ročníku 2019/2020.

Mrázik reprezentoval Slovensko na dvoch majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov a na dvoch svetových šampionátoch „dvadsiatok“. Zahral si aj na Hlinka Gretzky Cupe 2019.

S „kojotmi“ má zmluvu aj Kelemen

S organizáciou „kojotov“ už má podpísanú zmluvu iný slovenský útočník Miloš Kelemen. Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu a víťaz slovenskej extraligy zo sezóny 2020/2021 s tímom HKM Zvolen zrejme začne najbližší ročník v tíme Tucson Roadrunners v nižšej Americkej hokejovej lige (AHL).

Viac k témam: AHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Mrázik zabojuje o zmluvu v zámorskej NHL, čaká ho skúška v kempe Arizony Coyotes © SITA Všetky práva vyhradené.