Mirgorodský v Seu d’Urgell skončil na piatom mieste, mimo pódia ostali aj Slafkovský a Škáchová

Šport Vodný slalom

5.9.2021 (Webnoviny.sk) – Spomedzi slovenských kanoistov na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom La Seu d’Urgell sa v nedeľňajších súťažiach C1 najviac darilo Markovi Mirgorodskému. V poludňajšom finále obsadil konečné 5. miesto s mankom 3,81 s na víťazného Španiela Miquela Travého, ktorý po čistej jazde dosiahol čas 88,81 s.

Vo finálovej desiatke bol aj Alexander Slafkovský. Trojnásobný šampión Svetového pohára v C1 však rovnako ako v semifinále skončil až na 10. pozícii (+22,35 s). Do finále neprenikol Matej Beňuš, ktorý v semifinále skončil až šestnásty s mankom 7,47 s.

V druhej finálovej disciplíne sobotňajšieho programu v La Seu d’Urgell sa predstavila iba Monika Škáchová. Tá oproti semifinále skĺzla o jednu priečku nižšie a napokon skončila siedma so stratou 11,95 s na víťazku – Austrálčanku Jessicu Foxovú (93,07 s).

Zuzana Paňková ani Soňa Stanovská sa nevošli do finálovej desiatky. Paňkovú v semifinále klasifikovali na 18. priečke so stratou 21,61 s, Stanovská aj vinou dvoch „päťdesiatok“ skončila až na 27. pozícii (+117,93 s).

Viac k témam: Svetový pohár vo vodnom slalome
Zdroj: Webnoviny.sk – Mirgorodský v Seu d’Urgell skončil na piatom mieste, mimo pódia ostali aj Slafkovský a Škáchová © SITA Všetky práva vyhradené.