Michalovce vo Fortuna lige opäť zabrali naplno, nováčik zvíťazil nad Trenčínom

Futbal Šport

30.11.2019 (Webnoviny.sk) – V úvodnom sobotňajšom stretnutí 17. kola základnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 triumfovala vicemajstrovská Dunajská Streda nad Nitrou 1:0. Na Žitnom ostrove padol rozhodujúci zásah až v 63. min, keď skóroval Marko Divkovič. Krátko predtým nepremenil pokutový kop panamský reprezentant Eric Davis.

Dunajskostredčania v zápase dominovali, v štatistike streleckých pokusov dokonca výrazne 19:1 a hostí viackrát podržal výborne chytajúci gólman Dávid Šípoš.

Michalovce dosiahli pod vedením nového hlavného trénera Jozefa Majoroša druhé víťazstvo. Po minulotýždňovom triumfe nad dunajskostredským tímom (5:0) tentoraz zabrali naplno v Myjave proti Seredi.

Hostia z východu republiky rozhodli o víťazstve až v úplnom závere stretnutia. V 80. min skóroval Modibo Sidibe a trojbodovú poistku pridal v nadstavenom čase Armen Hovhannisjan.

Z cenného triumfu na trávniku súpera sa radoval aj nováčik z Pohronia, ktorý na žilinskom štadióne ozbíjal AS Trenčín po výsledku 1:0. Iba druhé víťazstvo v aktuálnom ligovom ročníku pre Pohronie zariadil krátko pred prestávkou András Mészáros.

V zostávajúcom sobotňajšom dueli medzi zlatomoraveckým FC ViOn a Senicou sa zrodila bezgólová remíza.

Fortuna liga 2019/2020

17. kolo základnej časti – sobota

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC Nitra 1:0 (0:0)
Gól: 63. Divkovič

AS Trenčín – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:1 (0:1) – hralo sa v Žiline
Gól: 45. A. Mészáros

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Senica 0:0

ŠKF iClinic Sereď – MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0) – hralo sa v Myjave
Góly: 80. Sidibe, 90.+ Hovhannisjan

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Michalovce vo Fortuna lige opäť zabrali naplno, nováčik zvíťazil nad Trenčínom © SITA Všetky práva vyhradené.