Marek Hamšík nechýba v slovenskom tíme na ME vo futbale. Čo si praje pred šampionátom?

Futbal Šport

3.6.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenskú futbalovú reprezentáciu v nedeľu čaká generálka na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Viedni proti domácim Rakúšanom, potom už Slováci naberú smer Petrohrad.

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča v Rusku odohrajú súboje E-skupiny proti Poliakom (14. 6.) a Švédom (18. 6.), neskôr ich v španielskom meste Sevilla čaká duel aj proti Španielom (23. 6.).

Bolo čo oslavovať

Aj keď pred Slovákmi je ešte spomenutý súboj proti rakúskemu súperovi, od stredy je známa ich záverečná nominácia na kontinentálny šampionát. V súlade s očakávaniami v nej nechýba skúsený stredopoliar a kapitán národného tímu Marek Hamšík.

„Čakali sme všetci spolu. Sedeli sme celý tím pokope, veď navyše bolo aj čo oslavovať. Miško Ďuriš mal v ten deň narodeniny a Peki (Pekarík, pozn.) odohral stý zápas v reprezentácii,“ opísal Hamšík chvíle, keď trénerský štáb dolaďoval záverečnú nomináciu.

Na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tiež prezradil, že po zverejnení kádra pre ME sa nezhováral s hráčmi, ktorí sa do výberu nedostali: „Nie, nerozoberali sme to. Je to úloha trénera a my hráči to rozhodnutie musíme akceptovať. Určite by som však nechcel byť v koži chalanov, ktorí už s nami teraz nepokračujú. Musí to byť veľmi nepríjemné.“

Lýtko robí problémy

Podobné chvíle napätia pred veľkým turnajom absolvoval 33-ročný banskobystrický rodák už tretíkrát. Predtým aj pred MS 2010 v JAR a ME 2016 vo Francúzsku.

„Je to iné v tom, že teraz mám viac skúseností. Viem, čo nás čaká. Za seba môžem povedať, že som veľmi rád, že tu môžem byť,“ pokračoval aktuálne hráč švédskeho tímu IFK Göteborg.

Hamšík sa k reprezentácii pripojil napriek zdravotným problémom s lýtkom. „Cítim sa čoraz lepšie. Stále to však ešte nie je stopercentné, a preto musím byť opatrný,“ poznamenal. Pripojil aj svoje prianie pred ME z pozície kapitána.

„Želám si, aby sa nám už nestalo to, čo Davidovi (Strelcovi, pozn.). Teda nech sa nám vyhýbajú zranenia a aby sme predviedli okulahodiaci futbal tak, aby bol slovenský fanúšik spokojný,“ dodal 126-násobný reprezentant Slovenska.

Viac k témam: majstrovstvá Európy vo futbale ME vo futbale 2020, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Marek Hamšík nechýba v slovenskom tíme na ME vo futbale. Čo si praje pred šampionátom? © SITA Všetky práva vyhradené.