Majstrovstvá sveta v hokeji 2020 zatiaľ nezrušili, šampionáty I. divízie sa konať nebudú

Hokej Šport

17.3.2020 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v utorok vzhľadom na celosvetovú pandémiu koronavírusu rozhodla o zrušení dvoch turnajov nižšej I. divízie majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa mali konať na prelome apríla a mája v poľských Katoviciach a slovinskej Ľubľane (27.4. – 4.5.). Rada IIHF na „online“ telefonickej konferencii zatiaľ neprijala definitívne rozhodnutie o konaní či nekonaní šampionátu elitnej kategórie, ktorý sa má uskutočniť od 8. do 24. mája vo švajčiarskych mestách Lausanne a Zürich

Momentálne nie sme schopní prijať zásadné rozhodnutia týkajúce sa majstrovstiev sveta vo Švajčiarsku. Zainteresované strany otvorene diskutovali o zložitej situácii s koronavírusom, ktorá ovplyvňuje mnohé krajiny vrátane účastníkov majstrovstiev sveta. Zostávame v úzkom kontakte so švajčiarskymi organizátormi a budeme monitorovať aktuálnu situáciu so šírením koronavírusu,“ uviedol René Fasel, prezident IIHF, na webe tejto strešnej organizácie svetového hokeja.

IIHF zároveň informovala, že ruší všetky stretnutia, kempy a semináre s jej pôsobnosťou až do 30. júna 2020. O aktuálnom vývoji situácie bude informovať najskôr, ako to bude možné.

IIHF už v predchádzajúcich týždňoch zrušila viacero turnajov v rôznych výkonnostných aj vekových kategóriách vrátane svetového šampionátu žien či MS hráčov do 18 rokov. Zmeny v kalendári sa dotkli aj Slovenska, keďže v Spišskej Novej Vsi sa mal v apríli uskutočniť turnaj A-skupiny I. divízie hráčov do 18 rokov, na ktorom mali zverenci Ivana Feneša bojovať o návrat medzi svetovú elitu.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: IIHF Medzinárodná hokejová federácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Majstrovstvá sveta v hokeji 2020 zatiaľ nezrušili, šampionáty I. divízie sa konať nebudú © SITA Všetky práva vyhradené.