Lipsko a Atlanta Bergamo využili náskok a stali sa prvými štvrťfinalistami Ligy majstrov

Futbal Šport

10.3.2020 (Webnoviny.sk) – Futbalisti nemeckého RB Lipsko a talianskej Atalanty Bergamo sa stali prvými štvrťfinalistami aktuálnej edície Ligy majstrov. V utorňajších večerných odvetách osemfinále oba tímy využili náskok z úvodných duelov a spečatili svoj historický postup medzi osmičku najlepších.

Lipčania si doma poradili s hráčmi anglického Tottenhamu Hotspur 3:0, Atalanta triumfovala na trávniku španielskej Valencie 4:3 pred prázdnymi tribúnami štadióna Mestalla.

Šnúra bez prehry

Lipsko vstupovalo do odvety v lepšej východiskovej pozícii, keďže v Londýne zvíťazilo tesne 1:0. Zverenci trénera Juliana Nagelsmanna potešili domácich fanúšikov výborným výkonom a už po prvom polčase viedli o dva góly. Dvakrát sa presadil kapitán Marcel Sabitzer. Rakúsky reprezentant najskôr v 10. minúte presne namieril spoza šestnástky a o 11 minút neskôr skóroval aj hlavou.

Ešte predtým rozhodcovia neuznali presný zásah Timovi Wernerovi, ktorý stál v tesnom ofsajde. V druhom polčase mali loptu častejšie v moci „kohúti“, ale ešte raz inkasovali z kopačky Emila Forsberga v 87. minúte a víťazstva sa nedočkali v šiestom súťažnom vystúpení v sérii.

„Červení býci“ naopak predĺžili šnúru duelov bez prehry na číslo sedem, zatiaľ naposledy ťahali za kratší koniec 4. februára v domácom pohári proti Frankfurtu.

Náskok z prvého stretnutia

Atalanta si priniesla do Španielska trojgólový náskok z prvého stretnutia a hneď v 3. minúte išla do vedenia. Mouctar Diakhaby fauloval v pokutovom území Josipa Iličiča a Slovinec nariadenú penaltu premenil. V polovici prvého dejstva síce vyrovnal francúzsky útočník Kevin Gameiro, ale v závere polčasu opäť udrel Iličič z pokutového kopu. Penaltu mu zase daroval Diakhaby, ktorý zasiahol loptu rukou.

Po zmene strán sa hral otvorený futbal, čo „netopiere“ využili na výsledkový obrat. Hlavou skóroval Gameiro a presným lobom napol sieť aj mladík Ferran Torres. Taliansky klub však nepripustil drámu v boji o postup. Iličič sa ukázal v hernej pohode a dvoma nechytateľnými ranami definitívne zlomil odpor hráčov Valencie.

V stredu pokračuje program Ligy majstrov ďalšími dvoma osemfinálovými stretnutiami. V odvetách si zmerajú sily FC Liverpool s Atléticom Madrid a Paríž St. Germain s Borussiou Dortmund. Kompletný zoznam štvrťfinalistov bude známy až nasledujúci týždeň, kedy sa uskutočnia zvyšné štyri zápasy osemfinále.

Liga majstrov 2019/2020 vo futbale – odvety

osemfinále – utorok:

FC Valencia (Šp.) – Atalanta Bergamo (Tal.) 3:4 (1:2) – prvý zápas: 1:4, Bergamo postúpilo do štvrťfinále /hralo sa bez divákov/
Góly: 21. a 51. Gameiro, 67. F. Torres – 3., 43., 71. a 82. Iličič (prvé dva z pok. kopu)

RB Lipsko (Nem.) – Tottenham Hotspur (Angl.) 3:0 (2:0) – prvý zápas: 1:0, Lipsko postúpilo do štvrťfinále
Góly: 10. a 21. Sabitzer, 87. Forsberg

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Lipsko a Atlanta Bergamo využili náskok a stali sa prvými štvrťfinalistami Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.