Letná olympiáda v Tokiu (skeet): Barteková medailu nezíska, Wej Meng vyrovnala kvalifikačný svetový rekord

Ostatné športy Šport

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková nepostúpila do finále skeetu žien na olympijských hrách v Tokiu.

Skúsená 36-ročná Barteková obsadila v dvojdňovej kvalifikácii tejto náročnej streleckej disciplíny trináste miesto, keď predviedla výkon 118 terčov.

Kvalifikáciu ovládla Wej Meng

Na postup do šesťčlenného finále bolo potrebné dosiahnuť minimálne 120 terčov.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Víťazkou kvalifikácie sa stala Číňanka Wej Meng, ktorá v piatich sériách minula len jeden terč. Výkon 124 terčov znamená vyrovnanie kvalifikačného svetového rekordu a zároveň kvalifikačné olympijské maximum.

Online prenos (minúta po minúte)

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 26. júl (fotografie)

Do finále postúpili aj Talianka Diana Bacosiová, Američanka Amber Englishová, Thajčanka Isarapa Imprasertsuková, Nemka Nadine Messerschmidtová a Natalia Vinogradovová reprezentujúca Ruský olympijský výbor.

Hillovú vyradil koronavírus

Bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne odštartovala svoju štvrtú olympijskú účasť veľmi dobre, keď v prvej položke netrafila iba raz. V druhej však pridala ďalšie tri neúspešné pokusy a klesla na 17. miesto.

Na tretiu položku sa však maximálne skoncentrovala a stopercentným nástrelom sa vrátila do najlepšej desiatky na 9. miesto.

Druhý deň kvalifikácie začala skúsená Slovenka jedným nepresným výstrelom a pred poslednou položkou potrebovala stopercentný zásah, aby si uchovala šancu na finále. Napokon sa dvakrát pomýlila a klesla na 13. miesto.

V skeete žien na OH 2020 súťažilo 28 strelkýň, pre nákazu koronavírusom chýbala britská favoritka Amber Hillová.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, športová streľba – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (skeet): Barteková medailu nezíska, Wej Meng vyrovnala kvalifikačný svetový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.