La Liga ohlásila reštart sezóny, prvý duel by mal byť v júni medzi Betis Sevilla a FC Sevilla

Futbal Šport

29.5.2020 (Webnoviny.sk) – Vedenie najvyššej španielskej futbalovej súťaž potvrdilo reštart aktuálnej sezóny La Ligy po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu na štvrtok 11. júna a zároveň informovala o pláne začiatku ročníka 2020/2021 v sobotu 12. septembra.

Viac o téme: Koronavírus

Šéf súťaže Javier Tebas už v pondelok prezradil, že La Liga by sa 11.6. mohla začať duelom medzi Betisom Sevilla a FC Sevilla.

Zápasy pred prázdnymi tribúnami

Tebas tiež informoval, že liga aktuálne skúma rôzne možnosti, ako pri prenosoch zo štadiónov „vylepšiť“ komornú atmosféru, keďže všetky dohrávané súboje sa uskutočnia pred prázdnymi tribúnami.

Fanúšikovia si počas sledovania v televízii budú môcť vybrať, či chcú prenos s reálnym „tichom“ alebo si zvolia audiostopu so simuláciou publika v hľadisku s typickými chorálmi.

V tabuľke vedie FC Barcelona

Priestor na úspešné ukončenie sezóny La Ligy dalo víkendové zvolenie španielskeho premiéra Pedra Sáncheza, ktorý v krajine povolil konanie súťaže od 8. júna. Aktuálne sa kluby La Ligy pripravuje vo viacčlenných skupinách a od pondelka by mohli pristúpiť k príprave bez obmedzení.

Tabuľku najvyššej španielskej súťaže vedú futbalisti FC Barcelona s náskokom dvoch bodov pred hráčmi Realu Madrid. Do konca sezóne je potrebné absolvovať ešte 11 kôl.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Španielsku, La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – La Liga ohlásila reštart sezóny, prvý duel by mal byť v júni medzi Betis Sevilla a FC Sevilla © SITA Všetky práva vyhradené.