Kužmová v trojsetovej bitke zdolala sedmičku „pavúka“ a na turnaji WTA v Gdyni je v osemfinále

Šport Tenis

21.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská tenistka Viktória Kužmová postúpila na turnaji WTA v poľskej Gdyni do 2. kola dvojhry žien.

Dvadsaťtriročná košická rodáčka v stredajšom súboji 1. kola zdolala siedmu nasadenú Rusku Varvaru Gračovovú za 154 minút 6:4, 6:7 (4), 7:5. V osemfinálovom 2. kole bude jej súperkou belgická hráčka narodená na Ukrajine Maryna Zanevská.

Na postup využila druhý mečbal

Kužmová v prvom sete brejkla súperku v deviatej hre a na jeho zisk využila hneď prvý setbal. V druhom síce z 0:2 otočila na 3:2, no rozhodovalo sa až v skrátenej hre a v nej mala prevahu ruská tenistka.

V treťom sete Slovenka stratila servis v piatej hre, späť si ho však vzala v desiatej a pri servise súperky neskôr využila na postup druhý mečbal.

V stredu hrajú aj Schmiedlová a Kučová

Na rovnakom podujatí sa v stredu predstavia v dvojhre žien ešte dve Slovenky, na obe čakajú súboje osemfinálového 2. kola.

Anna Karolína Schmiedlová absolvuje duel proti rovnako nenasadenej Maďarke Anne Bondárovej, Kristína Kučová proti desiatke „pavúka“ Rumunke Irine Marii Barovej.

Vo štvorhre do hry zasiahne aj Tereza Mihlíková po boku Nemky Tamary Korpatschovej, v boji o postup do štvrťfinále vyzvú Bielorusky Alexandru Sasnovičovú s Oľgou Govorcovovou.

Viac k témam: WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Kužmová v trojsetovej bitke zdolala sedmičku „pavúka“ a na turnaji WTA v Gdyni je v osemfinále © SITA Všetky práva vyhradené.