Kučová prvýkrát postúpila do finále turnaja WTA v Gdyni, Nemku Korpatschovú zničila za 71 minút

Šport Tenis

24.7.2021 (Webnoviny.sk) – V piatok popoludní odohrala slovenská tenistka Kristína Kučová zatiaľ najdlhší ženský zápas v roku 2021, v sobotu si na turnaji WTA v poľskej Gdyni vybojovala finálovú miestenku.

V piatok Slovenka takmer štyri hodiny bojovala vo štvrťfinále s Jekaterinou Gorgodzeovou z Gruzínska, v sobotu na prienik ďalej cez Nemku Tamaru Korpatschovú potrebovala len 71 minút. Zdolala ju 6:0, 6:3 a má šancu na najlepší výsledok kariéry na okruhu WTA.

Set na vysokej úrovni

Vlani v septembri síce Kristína Kučová vyhrala turnaj v Prahe, šlo však o podujatie nižšej úrovne v porovnaní so súčasným účinkovaním Slovenky. Pražský turnaj bol zaradený v kategórii 125k, podujatie v Gdyni má štatút 250k.

Slovenská tenistka v semifinále previedla úvodný set na vysokej úrovni, súperke v ňom dovolila len osem loptičiek a za 22 minút ho vyhrala 6:0.

Meno finálovej súperky nepozná

V druhom po dvoch brejkoch viedla 4:1, potom však sama stratila servis a Korpatschová skorigovala na 3:4. Tridsaťjedenročná bratislavská rodáčka si však už nenechala postup ujsť, duel ukončila čistou hrou pri vlastnom podaní.

Kristína Kučová ešte meno finálovej súperky nepozná, bude ňou víťazka neskoršieho semifinále medzi Belgičankou narodenou na Ukrajine Marynou Zanevskou a Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou. Pred finále však už má Slovenka istotu posunu na 119. priečku rebríčka WTA a post národnej ženskej jednotky.

Viac k témam: WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Kučová prvýkrát postúpila do finále turnaja WTA v Gdyni, Nemku Korpatschovú zničila za 71 minút © SITA Všetky práva vyhradené.