Kouč škótskeho Kilmarnocku Alex Dyer bol terčom rasistického útoku, dostal urážlivý list

Futbal Šport

29.12.2020 (Webnoviny.sk) – Tréner škótskeho futbalového klubu Kilmarnock FC Alex Dyer sa stal terčom rasistického útoku. Vedenie ôsmeho klubu dvanásťčlennej tabuľky škótskej Premier League totiž dostalo list, v ktorom nateraz neznámy autor písaným slovom atakoval jediného kouča čiernej farby pleti v súťaži.

Vedenie klubu list odsúdilo

Päťdesiatpäťročný Angličan sa stal koučom Kilmarnocku v lete 2020, väčšiu časť minulej sezóny bol v klube dočasným hlavným trénerom.

Vedenie klubu tiež informovalo, že odsudzuje takýto list. „Spolupracujeme s políciou, aby sa podarilo identifikovať všetky osoby zapojené do tohto nechutného činu. Podnikneme čo najsilnejšie kroky proti takým osobám. Rasizmus v akejkoľvek forme je neprijateľný a je nutné proti nemu bojovať kdekoľvek a kedykoľvek sa objaví,“ uvádza sa v stanovisku škótskeho klubu.

Rasizmus je problém

Hráči aj členovia realizačného tímu Kilmarnocku sa rozhodli pokľaknúť pred každým zápasom aktuálnej sezóny, aby tým poukázali na problémy rasizmu v spoločnosti. „A budeme v tom pokračovať,“ uvádza škótsky klub.

Humza Yousaf zo škótskeho ministerstva spravodlivosti tiež označil list za nechutný a vyjadril solidaritu s koučom Dyerom aj klubom Kilmarnock FC.

„Vstupujeme do roku 2021 a máme tu trénerov čiernej farby pleti, ktorí dostávajú listy s rasistickými urážkami. Máme pred sebou ešte dlhú cestu, aby sme sa zbavili tohto zla,“ napísal na twitteri.

Viac k témam: rasizmus, Škótska Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Kouč škótskeho Kilmarnocku Alex Dyer bol terčom rasistického útoku, dostal urážlivý list © SITA Všetky práva vyhradené.