Koronavírus zrušil ďalšie cyklistické preteky, oba v minulosti vyhral aj Peter Sagan

Cyklistika Šport

18.3.2020 (Webnoviny.sk) – Pandémia koronavírusu v utorok spôsobila zrušenie ďalších prestížnych cyklistických podujatí. Podľa predpokladov boli odložené jarné monumentálne klasiky Okolo Flámska (5. apríla) a Paríž – Roubaix (12. apríla), pričom obe v minulosti vyhral aj Peter Sagan.

Stopka aj pre Valónsky šíp

Okrem podujatí, ktoré sú v znamení náročných úsekov pokrytých dlažobnými kockami, sa neuskutoční ani Valónsky šíp a tiež štvrtý „monument“ sezóny Liége-Bastogne-Liége.

Vedenie pretekov Okolo Flámska na svojom webe uviedlo, že rozhodnutie o odložení urobilo na základe ďalších opatrení, ktorými tamojšia vládla chce bojovať proti šíreniu koronavírusu. Zároveň sa však nechce zmieriť s tým, že by sa tento rok podujatie vôbec neuskutočnilo.

„Spolu s Medzinárodnou cyklistickou úniou (UCI), zástupcami tímov a jazdcov v súčasnosti skúmame možnosť presunutia pretekov na neskorší dátum v tomto roku,“ uvádza sa na oficiálnom webe.

Paríž – Roubaix možno v inom termíne

Radosť z odloženia pretekov, pochopiteľne, nemal ani ich riaditeľ Thomas van den Spiegel. „Nové opatrenia zavedené federálnou vládou nám bránia zorganizovať preteky Okolo Flámska dňa 5. apríla. Samozrejme, teraz sú dôležitejšie veci ako cyklistické preteky. Dúfame, že v krátkom čase sa nám podarí vytvoriť prostredie, v ktorom môžeme obnoviť náš normálny a každodenný život,“ uviedol Van Den Spiegel.

Aj na oficiálnej stránke podujatia Paríž – Roubaix je uvedené, že organizátor (spoločnosť ASO, pozn.) sa bude snažiť nájsť náhradný termín. „Peklo severu“ sa uskutočnilo nepretržite od roku 1943 a so štyrmi víťazstvami sú v tomto smere najúspešnejší Belgičania Roger De Vlaeminck a Tom Boonen.

Pred dvoma rokmi uspel na starom velodróme v Roubaix slovenský cyklista Peter Sagan, keď v záverečnom špurte zdolal Švajčiara Silvana Dilliera.

Viac k témam: Koronavírus, Liége-Bastogne-Liége, Okolo Flámska, Paríž-Roubaix, UCI Medzinárodná cyklistická únia, valónsky šíp, zrušené preteky
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus zrušil ďalšie cyklistické preteky, oba v minulosti vyhral aj Peter Sagan © SITA Všetky práva vyhradené.