Koronavírus ohrozuje aj zápasy NBA, LeBron James odmieta hrať bez divákov

Ostatné športy Šport

7.3.2020 (Webnoviny.sk) – Hviezda zámorskej basketbalovej NBA LeBron James nechce hrať pred prázdnymi tribúnami. Hráč tímu Los Angeles Lakers to vyhlásil v súvislosti s chystanými opatreniami v rámci profiligy v súvislosti s hrozbami šíriaceho sa koronavírusu.

Vedenie NBA sa už obrátilo na kluby, aby vypracovali stratégiu možných opatrení na boj proti šíreniu vírusového ochorenia a presondovali možnosti hrať zápasy bez prítomnosti divákov v arénach, čo by mohlo byť jednou z alternatív.

Nie, to je nemožné. Ak sa ukážem v hale a nebudú tam diváci na tribúnach, tak nehrám,“ vyhlásil James po piatkovom víťazstve 113:103 nad najlepším tímom súťaže Milwaukke Bucks, ku ktorému prispel 37 bodmi. Vďaka tomu prekonal métu 34-tisíc bodov v základnej časti. Pred ním sa to podarilo len dvojici Kareem Abdul-Jabbar (38 387) a Karl Malone (36 928). „Odkedy hrám basketbal, ešte nikdy som nehral bez fanúšikov. Toto nie je Európa. Hrám pre svojich spoluhráčov a rovnako aj pre ľudí. O tom to všetko je,“ rezolútne vyhlásil James.

Koronavírus si už vyžiadal takmer 3 500 obetí a infikovalo sa viac ako 100 000 ľudí v 92 krajinách sveta. V USA sa už v rámci bezpečnostných opatretní odohral bez divákov jeden duel tretej divízie NCAA v Marylande.

Viac k témam: NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus ohrozuje aj zápasy NBA, LeBron James odmieta hrať bez divákov © SITA Všetky práva vyhradené.