Karolína Schmiedlová si ako lucky loser zahrá v hlavnej súťaži Australian Open

Šport Tenis

14.1.2021 (Webnoviny.sk) – Anna Karolína Schmiedlová naberie z Dubaja smer Melbourne. Aj napriek prehre s Maďarkou Babosovou vo finále kvalifikácie na Australian Open si predsa len zahrá hlavnú súťaž na úvodnom grandslamovom turnaji roka.

V stredu po skončení kvalifikácie jej vyžrebovali pozíciu druhej náhradníčky a vo štvrtok sa dozvedela, že po odhlásení niektorých hráčok je už v hlavnej súťaži.

Slovensko s dvoma hráčkami

Slovensko bude mať v hlavnom „pavúku“ dvojhry žien na AO 2021 dvojnásobné zastúpenie. Okrem Schmiedlovej sa na základe renkingového postavenia predstaví v hlavnej súťaži slovenská jednotka Viktória Kužmová. Informoval o tom oficiálny web Slovenského tenisového zväzu.

„Nakoniec všetko dobre dopadlo, dostala som sa do hlavnej súťaže. Austráliu mám veľmi rada a teším sa, že ju nevynechám ani tento rok,“ napísala Schmiedlová v krátkej reakcii, keď sa ešte pred odletom z Dubaja dozvedela radostnú správu.

Dvadsaťšesťročná hráčka NTC vysvetlila, ako sa dostala k pozícii náhradníčky: „Bola som medzi top 4 hráčkami s najlepším renkingom vo finále kvalifikácie a medzi nimi sa žrebovalo poradie pre náhradníčky, tzv. lucky-loser. Skončila som tretia, jedna hráčka už bola odhlásená, takže som vlastne bola druhá náhradníčka. Samozrejme, bola by som radšej, keby som s Babosovou vyhrala a riadne by som sa kvalifikovala, ale aj takto je to skvelé, že si môžem zahrať v hlavnej súťaži.“

Karanténa Schmiedlovú nestraší

Do Austrálie letí v piatok s trénerom Petrom Huberom. Z prísnej karantény strach nemá. Dôležité je, že môže hrať.

Podujatí je v ženskom kalendári málo, preto sa sympatická Slovenka teší ešte viac: „Mala by som mať možnosť nastúpiť aj na prvý turnaj pred grandslamom, čo by bolo super. Turnajov je teraz naozaj veľmi málo. Karanténa v Austrálii bude veľmi prísna, ale snažím sa to brať postupne deň za dňom. Trénovať, prispôsobiť sa čo najlepšie momentálnym podmienkam a mať každý deň môj systém na kurte aj mimo neho. Zariadim sa tak, aby mi to čo najlepšie vyhovovalo a dalo sa to zvládnuť aj v ťažšej situácii,“ zakončila Schmiedlová na webe stz.sk.

Viac k témam: Australian Open v Melbourne
Zdroj: Webnoviny.sk – Karolína Schmiedlová si ako lucky loser zahrá v hlavnej súťaži Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.